Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τσικ Κορία, ένας μεγάλος της τζαζ

Μία μοναδική ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά το μεγάλο μουσικό δημιουργό Τσικ Κορία θα έχει το αθηναϊκό κοινό στις 6 Ιούλη (9.30 μ.μ.), στο Λυκαβηττό. Ο Κορία, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τζαζ, μαζί με το συγκρότημά του «Ελέκτρικ Μπαντ», με το οποίο επανασυνδέθηκε δέκα χρόνια μετά τη διάλυσή του, θα προσφέρει αξέχαστες στιγμές. Η συναυλία στην Αθήνα αποτελεί έναν από τους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας τους, που διοργανώθηκε με αφορμή την επανασύνδεση του ιστορικού συγκροτήματος.

Δημιουργός πάντα ζωντανός, ο Κορία θεωρείται από τους ανανεωτές του είδους (μαζί με τον Herbie Hancock και τον Keith Jarrett), δίνοντας μια νέα μορφή στο κλασικό τζαζ στιλ. Παράλληλα, ανέπτυξε μια εντελώς προσωπική γλώσσα, όσον αφορά στα ηλεκτρονικά κίμπορντς και τα σινθεσάιζερ. Συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους πιανίστες της τζαζ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία «σχολής» που βασίζεται στην ιδιαίτερη πιανιστική του ερμηνεία.

Στη δεκαετία του '70 ο Τσικ Κορία μεσουράνησε, παρέα με το συγκρότημα «Return To Forever», ενώ αργότερα, το 1985 δημιούργησε τους «Ελέκτρικ Μπαντ» παίζοντας μαζί τους μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90. Σήμερα, δημιουργός και συγκρότημα ξανασυναντιούνται, πραγματοποιώντας ροκ - τζαζ συναυλίες υψηλού επιπέδου. Τιμές εισιτηρίων: 30 ευρώ (προπώληση), 35 ευρώ (ταμείο θεάτρου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ