Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ... ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Ζητά πριμοδότηση των «μεγάλων»

Επτά βασικές τροποποιήσεις, κυρίως υπέρ των «μεγάλων» του τουρισμού, προτείνει για το νέο αναπτυξιακό νόμο που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος εκφράζει με συνέπεια τις επιδιώξεις του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου.

Ειδικότερα, προτείνει τη διαφοροποίηση του πλαφόν των επιχορηγήσεων στον τουριστικό τομέα και την κλιμάκωσή του ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης, με αυξημένη επιδότηση για αυτές που σκοπεύουν να αλλάξουν κατηγορία προς τα πάνω. Θεωρεί επίσης ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερος ρόλος στον τραπεζικό τομέα «ο οποίος θα αξιολογεί και θα κρίνει τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών σχεδίων», προκειμένου - όπως υποστηρίζει ο ΣΕΤΕ - «να μειωθεί η ελάχιστη ίδια συμμετοχή του επενδυτή, δεδομένου ότι τα επιτόκια κινούνται σε χαμηλά επίπεδα».

Οι υπόλοιπες προτάσεις του ΣΕΤΕ αφορούν: Την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο όλων των τουριστικών επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από δραστηριότητα και μέγεθος. Την ίση μεταχείριση για τον μεταποιητικό και τον τουριστικό τομέα. Την κατάργηση των διακρίσεων μεταξύ παλιών και νέων επιχειρήσεων. Την εκταμίευση των δόσεων της επιχορήγησης ανάλογα με την πρόοδο της επένδυσης και τη ροή των τραπεζικών δανείων.

Ο ΣΕΤΕ δεν αποφεύγει επίσης να ζητήσει την αναθεώρηση ή και κατάργηση των κοινών υπουργικών αποφάσεων περί κορεσμού, οι οποίες βασίζονται στη λογική της ελεγχόμενης εξάπλωσης τουριστικών επιχειρήσεων. Ζητάει ακόμη και κίνητρα για την έξοδο επιχειρήσεων από τον τουριστικό κλάδο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ