Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέος «μπερλουσκονικός» νόμος

ΡΩΜΗ.--

Συνεχίστηκε χτες στην ιταλική Γερουσία η συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο περί «της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης», που κατέθεσε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και το οποίο θα επιτρέψει στον Ιταλό πρωθυπουργό να διατηρήσει τον έλεγχο και των τριών τηλεοπτικών καναλιών που διαθέτει, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που τον υποχρεώνουν να πουλήσει τον έναν.

Ο καινούριος νόμος θα επιτρέψει επίσης στον Μπερλουσκόνι να αποκτήσει και ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και να διατηρήσει τα έντυπα μέσα ενημέρωσης που ήδη διαθέτει... Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει για το θέμα στις 17 του Ιούλη.

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ανακοίνωσε χτες ότι δε θα επισκεφθεί φέτος την Ιταλία για τις διακοπές του, απαντώντας έτσι στα πρόσφατα προσβλητικά σχόλια του υφυπουργού Τουρισμού και βουλευτή της «Λίγκας του Βορά», Στέφανο Στεφάνι, εναντίον των Γερμανών τουριστών. Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε χτες ότι «λυπάται» για τον καγκελάριο, η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του Στεφάνι, ενώ όλοι πλέον στην Ιταλία έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει το θέμα στον τουρισμό αφού πέρυσι 10 εκατομμύρια Γερμανοί (το 40% των ξένων επισκεπτών που δέχτηκε η χώρα) επισκέφθηκαν την Ιταλία και ξόδεψαν περίπου 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ