Παρασκευή 11 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημόσια ανοιχτή ρήξη στο «MEGA»

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει πλέον η ρήξη των μεγαλομετόχων του «MEGA», αφού με αφορμή και την υπόθεση του Νίκου Χατζηνικολάου τα παιχνίδια της διαπλοκής, των ανταλλαγών και συναλλαγών ενόψει των εκλογών είναι ορατά. Η ρήξη των μεγαλοεκδοτών του «MEGA» συνεχίστηκε και χτες με πρωτοσέλιδο της «Ελευθεροτυπίας», με το οποίο ο Χρήστος Τεγόπουλος βάλλει κατά του «εταίρου» του Χρήστου Λαμπράκη, διαψεύδοντας τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΛ στην προχτεσινή του ανακοίνωση. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα έκανε λόγο για «προσωπική δήλωση» του μέλους του ΔΣ του «MEGA» Χρήστου Λαμπράκη σε σχέση με την απόφαση των μελών του ΔΣ του «MEGA» να τοποθετήσουν διευθυντήριο. Ο Χρήστος Τεγόπουλος επισημαίνοντας και μέσα από την εφημερίδα του τη θέση του ως προέδρου του ΔΣ, δήλωνε πως τέτοια απόφαση δεν υπάρχει.

Οι αντιθέσεις των εκδοτών είναι γνωστό ότι έχουν να κάνουν με τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, τα οποία είναι άρρηκτα δεμένα με τη διαπλοκή και κατά συνέπεια με την κατεύθυνση που θα κινηθεί το «MEGA» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η πολιτική «χροιά» δίνεται και μέσα από την προχτεσινή δήλωση του Χρήστου Λαμπράκη, σύμφωνα με την οποία η αναδιοργάνωση του ενημερωτικού τομέα γίνεται προκειμένου να συζητούνται τα «θέματα στρατηγικής και αξιολόγησης των ειδήσεων, έτσι ώστε η κάλυψη να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη ενόψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου».

Η μόνη όμως, όπως φαίνεται, που είναι μακριά από... παιχνίδια και τους μεγαλοεκδότες είναι η κυβέρνηση! Ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαππας χτες ισχυρίστηκε ότι «δεν παρεμβαίνουμε ποτέ στα εσωτερικά ιδιωτικών επιχειρήσεων, ειδικότερα στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ».

Χαρακτηριστικά της κρίσης που ξέσπασε στο «MEGA» και της πολιτικής της διάστασης με αφορμή την παραίτηση Χατζηνικολάου, είναι τα χτεσινά δημοσιεύματα του Τύπου. Μεγάλη μερίδα του Τύπου έκανε το θέμα πρωτοσέλιδο, όπως: «Ελευθεροτυπία» στην πρώτη σελίδα είχε υπέρτιτλο «Με ξαφνική προσωπική δήλωση, ως μέλος του ΔΣ του καναλιού», τίτλο «Λαμπράκης προκαλεί παραίτηση Χατζηνικολάου» και πλάγιο «Καμιά απόφαση δεν έχει πάρει το ΔΣ δηλώνει ο πρόεδρος του MEGA Χρ. Τεγόπουλος». «Καθημερινή» τίτλο «Κρίση κορυφής στο MEGA» και πλάγιο «Εκδηλώθηκε με την παραίτηση του διευθυντή ειδήσεων κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος αρνήθηκε επιτροπεία». Απογευματινή» υπέρτιτλο «Σύγκρουση Λαμπράκη - Τεγόπουλου. "Το πάνω χέρι" ο Μπόμπολας στον "Τηλέτυπο"», τίτλο «Εφυγε ο Χατζηνικολάου από το MEGA» και πλάγιο «Τον έθεταν υπό κηδεμονία ενόψει προεκλογικής περιόδου». «Ελεύθερος Τύπος» υπέρτιτλο «Παρασκήνιο: γιατί παραιτήθηκε ο Χατζηνικολάου», τίτλο «MEGA-λη κρίση ενόψει εκλογών», πλάγιο «Ο Τεγόπουλος δε δέχεται τις "αλλαγές" Λαμπράκη». Η «Χώρα» τέλος, είχε τίτλο «Καταπέλτης ο Χατζηνικολάου για τις παρεμβάσεις - Εγώ δε δέχομαι επιτροπάτο του ΠΑΣΟΚ - Αγρια πολιτική σύγκρουση στο MEGA» και πλάγιο «Δεν μπορούν να με καπελώσουν άνθρωποι του Λαμπράκη και του Μπόμπολα ενόψει εκλογών».

Από τη δημόσια ανοιχτή ρήξη, απείχαν οι άλλοι μεγαλομέτοχοι του «MEGA», οι Βαρδής Βαρδινογιάννης και Γ. Μπόμπολας. Το παρασκήνιο όμως όπως φαίνεται συνεχίστηκε και χτες, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα της παραίτησης του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος είχε χτες συναντήσεις με εκδότες - μετόχους του «MEGA». Οι εκδότες ζήτησαν από τον Νίκο Χατζηνικολάου να μην προχωρήσει σε επόμενη κίνηση και να περιμένει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που θα συνεδριάσει το ΔΣ του «MEGA».

Να σημειώσουμε ακόμα ότι χτες στο Χρηματιστήριο άνοδο 3% είχαν οι μετοχές του «Τηλετύπου». Αλλαξαν χέρια 216.000 μετοχές. Ο όγκος αυτός σαφώς δεν είναι από τον συνηθισμένο κατά τις καθημερινές συναλλαγές του Χρηματιστηρίου. Μέσα επίσης στον Ιούλη μεταβιβάστηκαν περί τις 815.000 μετοχές του «Τηλετύπου» οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 2,6% του συνόλου των μετόχων της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ