Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Μικρές Απιστίες

Ο Laurel Canyon είναι ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί από τους λόφους του Χόλιγουντ στην καρδιά του Λος Αντζελες. Ανάμεσα στους διάσημους ροκ σταρ, που έχουν επιλέξει να μένουν εκεί είναι και η Τζέιν, διάσημη παραγωγός, με τον νεαρότατο εραστή της Ιαν και την μπάντα του. Οταν ο γιος της με την αρραβωνιαστικιά του προσκληθούν να μείνουν μαζί της στο σπίτι-στούντιο, θα πάθουν πολιτισμικό σοκ, αλλά θα παραμείνουν. Η μεν Σάρα αρχίζει να γοητεύεται από το εναλλακτικό lifestyle της μαμάς Τζέιν, ο δε Σαμ εκνευρίζεται με τη νέα μητρική προσέγγιση. Αργά, αλλά σταθερά η ένταση, η αμφιβολία και το ασυμβίβαστο των χαρακτήρων θα οδηγήσουν σε μεγάλη σύγκρουση.

Εναλλακτικές μουσικές, με λίγο από ροκ διάθεση, σε ψυχεδελικές ατμόσφαιρες και βλέμματα κολλημένα στο παρελθόν, που ψάχνουν να βρουν τη χρυσή τομή για το παρόν.

Η Λίζα Τσολοντένκο κινηματογραφεί τη δεύτερη ταινία της και ψάχνει τρόπο να σμίξει το παρελθόν με το παρόν και να δει λίγο πιο κάτω. Η γνώμη της είναι ότι όλα πρέπει να φτάνουν στα άκρα και αυτό που έχει σημασία είναι η πρόκληση.

Εξυπνο θέμα, με καλοδουλεμένο σενάριο και σκηνοθεσία με αισθητική. Αν είχε τη διάθεση να δει λίγο πιο βαθιά και να αποφύγει τη νοσταλγική διάθεση και τη γραφική προσέγγιση, η ταινία της Λίζα Τσολοντένκο θα ήταν εξαιρετική. Και πάλι όμως οι «Μικρές Απιστίες» είναι μια αρκετά καλή ταινία, που χαρίζει δυο ευχάριστες ώρες και αν είστε νοσταλγός της δεκαετίας του '60 ίσως να τη θυμάστε για κάμποσο καιρό.

«Laurel Canyon». Κοινωνική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκην. Λίζα Τσολοντένκο. Με τους: Φράνσις Μακ Ντόρμαντ - Κέιτ Μπεκινσέιλ - Κριστίν Μπέιλ - Νατάσα Μακ Ελοουν - Αλεσάντρο Νίβολα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ