Παρασκευή 18 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΙΒΕΡΙ
«Ανατρέψτε τους συσχετισμούς»!

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Κάλεσμα σύγκρουσης και ρήξης με την πολιτική που γεννά τα προβλήματα, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο, στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και τομέων όπως είναι η ΔΕΗ και η Ενέργεια, με σημαντικότατες επιπτώσεις στη λαϊκή κατανάλωση, τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και στους εργαζόμενους του κλάδου, απεύθυνε προς τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Αλιβερίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας, που με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του Κόμματος και τον Π. Πάλμο, στέλεχος του Κόμματος και συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο και μίλησαν σε συγκέντρωση εργαζομένων κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Οι 300 περίπου εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αλιβερίου, βρίσκονται «υπ' ατμόν» εδώ και αρκετά χρόνια, αφού στο σταθμό, που διαθέτει τέσσερις μονάδες (δύο 40άρες και δύο 150άρες) συνολικής δυναμικότητας 380 MW, οι δύο μικρές έχουν βγει off (ψυχρή εφεδρεία), ενώ οι άλλες δύο μεγάλες «έχουν φάει τα ψωμιά τους», με αποτέλεσμα το τέρμα του βίου των μονάδων να σημάνει την αρχή της ανεργίας για 300 οικογένειες και «Μαντουδοποίηση» του Αλιβερίου, ενώ οι πολιτικάντηδες του δικομματισμού, αξιοποιούν κάθε φορά το πρόβλημα προς «άγραν ψήφων», και εκλογικής πελατείας. Ηρθε η ώρα, εργαζόμενοι και λαός να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να δώσουμε τη μάχη για την εφαρμογή άλλης φιλολαϊκής πολιτικής και ανάπτυξης, όπου η ΔΕΗ, συνολικά η ενέργεια θα ενταχτεί αποκλειστικά σε έναν κρατικό φορέα ενέργειας στο πλαίσιο μιας λαϊκής οικονομίας, που γνώμονα θα έχει τα συμφέροντα του λαού.

Αυτό προϋποθέτει την αλλαγή των συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Σας καλούμε να ενισχύσετε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και ακόμα πιο αποφασιστικά να δυναμώσετε και με την ψήφο σας το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Π. Πάλμος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που βρίσκονται σε εξέλιξη, καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους απ' αυτούς τους αγώνες και να συνειδητοποιήσουν ότι με τέτοια πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να υπάρξουν λύσεις. Υπογράμμισε δε, ότι οι αγώνες πρέπει ν' αποκτήσουν προοπτική και στόχους που να βγάζουν απ' το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ, συνεχίστηκε σε δύο ακόμα εργοστάσια μεταλλικών κατασκευών, του «Παπαδιόχου» όπου εργάζονται 80 άτομα περίπου και στη «Βιδομέτ» που απασχολεί 70 εργαζόμενους, όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή (έγινε αρκετή συζήτηση) άκουσαν από το βουλευτή τις θέσεις του ΚΚΕ τόσο για τα καθημερινά προβλήματα που τους απασχολούν, όσο και για την προοπτική της οικοδόμησης του Μετώπου που θ' ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία, τη λαϊκή οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ