Παρασκευή 18 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Δε διεκδικεί καν το κατώτερο των 1.050 ευρώ

Την επί της ουσίας στήριξή της στην κυβερνητική πρόταση για το νέο μισθολόγιο των εργαζομένων στο Δημόσιο, που επιφέρει τεράστια μείωση στους μισθούς τους, προσφέρει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ και συγκεκριμένα οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ), παρά την όποια αντίθεσή τους έχουν εκφράσει στα λόγια.

Αυτό προκύπτει και από τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, καθώς οι προαναφερόμενες παρατάξεις από τη μια εμφανίστηκαν αντίθετες στην κυβερνητική πρόταση και από την άλλη απέρριψαν την πρόταση της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ), για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, με στόχο να αποσυρθεί το νέο μισθολόγιο και να διεκδικηθούν αυξήσεις που θα διαμορφώνουν τον κατώτερο βασικό μισθό στα 1.050 ευρώ με ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα κλιμάκια και της κατηγορίες.

Αντίθετα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση που με γενικόλογες εκφράσεις επισημαίνει ότι θα «διατηρεί ανοιχτή τη διαρκή διεκδίκηση και στρατηγική της». Η άρνησή τους να απαιτήσουν ακόμα και την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης δείχνει ότι ακόμα το αίτημα που αρθρώνουν για 1.050 ευρώ κατώτερο μισθό είναι μόνο στα λόγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ