Κυριακή 20 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμφωνία Λαμπράκη με Γερμανούς

Σε κατ' αρχήν συμφωνία με το γερμανικό εκδοτικό οίκο Westdeutsche Allgemein Zeitungsverlag GmhH ZB με έδρα το Εσσεν προχώρησε ο Δημοσιογραφικος Οργανισμος Λαμπρακη. Στόχος της συμφωνίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΟΛ, είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ομίλου, αλλά είναι ενδεχόμενη και η δημιουργία μιας εταιρείας συμμετοχών, στην οποία θα ανήκει το 61% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ και ο κ. Χρ. Λαμπράκης ως κύριος μέτοχος του ΔΟΛ θα έχει το 51% και η γερμανική εταιρία το 49%.

Ειδικότερα οι βασικοί μέτοχοι του ΔΟΛ (οικογένεια Λαμπράκη) κύριοι μετοχών που αντιπροσωπεύουν συνολικώς το 65,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου υπέγραψαν προχτές επιστολή προθέσεων με τον προαναφερθέντα γερμανικό κολοσσό, προκειμένου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής (και διεθνούς) επικοινωνιακής αγοράς, να μελετηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών που θα κατοχυρώνουν και θα ενισχύουν τη θέση του ΔΟΛ.

Η συμφωνία αυτή σαφέστατα σημαίνει διείσδυση γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα, βοηθάει τον όμιλο ΔΟΛ να αντιμετωπίζει προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα και αυξάνει την παρέμβασή του στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ, πράγμα που έχει αναμφισβήτητες πολιτικοοικονομικές προεκτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ