Τρίτη 22 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΑΡΤΑ ΠΑΣΟΚ
Ετοιμασίες για ΔΕΘ - εκλογές

Σύσκεψη Σημίτη - Χριστοδουλάκη - Χρυσοχοΐδη για τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής

Σε ασκήσεις «επί χάρτου» για τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με τη «χάρτα σύγκλισης» και άλλες προεκλογικές εξαγγελίες, επιδίδεται η κυβέρνηση, καθώς η χώρα έχει ενταχθεί σε προεκλογική τροχιά. Τις αιχμές της κυβερνητικής κυβερνητικής ψευδολογίας και προπαγάνδας ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών επεξεργάζονται το τελευταίο διάστημα οι υπουργοί και τα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται και η χτεσινή κυβερνητικο - κομματική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, την παρουσία του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη και του πρωθυπουργικού συμβούλου Γκ. Χαρδούβελη. Ομολογώντας της πρόθεσή της (δηλαδή να ενεργοποιήσει πλήρως τις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής της πολιτικής), η κυβέρνηση, με ανακοίνωση του υπουργείου Τύπου, αποδίδει την παρουσία του γραμματέα στου ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή σύσκεψη ότι αποσκοπούσε στην «εκπλήρωση εξαγγελίας του πρωθυπουργού για το συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος».

Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, η έμφαση δίνεται στη λεγόμενο «χάρτη της σύγκλισης», στον οποίο θα περιλάβουν τις υποτιθέμενες κυβερνητικές δεσμεύσεις για την «ανάπτυξη - απασχόληση -ανταγωνιστικότητα - κοινωνική αλληλλεγγύη και συνοχή». Στην πραγματικότητα πρόκειται για την προεκλογική χάρτα της κυβέρνησης, την οποία ο Ν. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε σαν «το μεγάλο χαρτί της χώρας για την επόμενη τετραετία»... Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «ολοκληρωμένος χάρτης της σύγκλισης» θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβρη και θα καταστήσει την Ελλάδα, μέσα σε ένα προβλέψιμο διάστημα, να προσεγγίσει περισσότερο την ΕΕ». Επίσης, θα «κάνει όλες τις περιφέρειες να συγκλίνουν και μεταξύ τους και με τη χώρα συνολικά».

Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας ομολόγησε ότι δεν μπορούν (ούτε και θέλουν) να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα κατά της ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα, αφού - απαντώντας σε σχετική ερώτηση - παρέπεμψε στα μέτρα «παρωδία» που ανακοίνωσαν την περασμένη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ