Τετάρτη 23 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απέκλεισαν το δρόμο Χαλκίδας - Κύμης

Κάτοικοι προχώρησαν σε κινητοποίηση, γιατί ο δρόμος παραμένει σε άθλια κατάσταση από τον περασμένο Φλεβάρη, μετά την κακοκαιρία που είχε πλήξει την περιοχή

Βαρέθηκαν τις υποσχέσεις και τις «δεσμεύσεις» κυβερνητικών παραγόντων και του νομάρχη Εύβοιας. Εξοργίστηκαν με το συνεχόμενο εμπαιγμό τους και αποφάσισαν να αντιδράσουν. Ετσι, το προηγούμενο Σάββατο, κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος του Ταξιάρχη Κύμης και των Κονιστρών απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Χαλκίδας - Κύμης, λίγο μετά τις Κόνιστρες.

Αιτία αυτής της κινητοποίησης είναι ο δρόμος, που παραμένει σε κακά χάλια από τον περασμένο Φλεβάρη, μετά την κακοκαιρία που είχε πλήξει την περιοχή της Κύμης και άλλες περιοχές της Εύβοιας, καθώς και η κοροϊδία που υφίστανται μήνες τώρα. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον προκαθορισμένο χώρο, στις 11 το πρωί και στη συνέχεια απέκλεισαν το δρόμο, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Το πανό που κρατούσαν έγραφε: «Φτάνει πια!!! Αντιστεκόμαστε στον ξεπεσμό και την υποβάθμιση του τόπου μας».

Ως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχει επιπτώσεις και στην τουριστική κίνηση της περιοχής, χαρακτήρισε την επισκευή του δρόμου ο Σπύρος Σπύρου, πρώην κοινοτάρχης Ταξιάρχη, και συμπλήρωσε: «Η σημερινή μας λαϊκή κινητοποίηση θα συνεχιστεί αν μας ξανακοροϊδέψουν». Για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας διαβεβαίωσε και ο Γ. Ζαφείρης, εκλεγμένος στο Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Ταξιαρχών, επισημαίνοντας ότι «οι ίδιοι οι κάτοικοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αφού πουθενά δεν έχει "πέσει" ούτε ένα ευρώ για επισκευές, κατασκευές ή αποζημιώσεις από τις καταστροφικές ζημιές του προηγούμενου χειμώνα». Την αγανάκτησή του, για το ότι ο κεντρικός δρόμος βρίσκεται στην κατάσταση του... 1910, όταν πρωτοχαράκτηκε, εξέφρασε και ο Βασ. Καραγιάννης, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ανω Κουρουνίου.

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που δεν έχουν κάνει τίποτα για την ανακούφιση των κατοίκων και την κατασκευή των κατεστραμμένων υποδομών που υπέστησαν όχι μόνο στην περιοχή της Κύμης, αλλά και άλλες περιοχές της Εύβοιας, τονίζει στο «Ρ», ο Γ. Αργύρης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΝΕ Ευβοίας του ΚΚΕ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση. «Ο νομάρχης - σημειώνει - και η συντριπτική πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, σαν κυβερνητικοί υπάλληλοι για να "διοχετεύσουν" όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα στους εργαζόμενους και στο λαό». Πρόσφατη είναι η ψήφιση από τις παρατάξεις (εκτός της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας») του νέου χαρατσιού, των ανταποδοτικών τελών, με αποτέλεσμα ο κ. Μπουραντάς να υπογράψει για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ