Παρασκευή 25 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΡΙΒΕΙΑ
«Οπου πάει ο Κουλούρης... πέφτουν οι τιμές»!

Εντυπώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός, που- ακόμη και προκαλώντας- κάνει ό,τι μπορεί, για να αποδείξει τα αναπόδειχτα και να πείσει την κοινή γνώμη ότι αυτή η κυβέρνηση ...«νοιάζεται για τον καταναλωτή»

Την αγωνία της κυβέρνησης να πείσει την κοινή γνώμη ότι αυτή η κυβέρνηση ...αγωνίζεται για την προστασία των εργαζομένων (που πλήττονται ανελέητα από την ακρίβεια και την κερδοσκοπία στην αγορά) και όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου (που, αξιοποιώντας την απελευθερωμένη αγορά αισχροκερδούν ασύστολα), εξέφρασε με χτεσινές δηλώσεις του ο αρμόδιος για θέματα ακρίβειας υφυπουργός Ανάπτυξης Κ. Κουλούρης. Ομολογώντας δημόσια ότι ο λαός θεωρεί - και δικαίως - ότι η εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση πολιτική τιμών και εισοδημάτων, λειτουργεί προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και όχι προς όφελος των εργαζομένων, ο Κ. Κουλούρης δήλωσε: «Η κοινή γνώμη θέλει να δει αυτό το υπουργείο να νοιάζεται για τον καταναλωτή. Ολα τα άλλα είναι λεπτομέρειες», επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και να θέσει στο περιθώριο τα πραγματικά αίτια της γενικευμένης ακρίβειας.

Με στόχο τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής και τη δημιουργία εντυπώσεων - ότι δήθεν αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην αγορά - ο υφυπουργός ανέφερε ότι:

  • Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην εταιρία «Σπ.και Ιωαν. Μαρμαρινός ΟΕ» για πλαστά τιμολόγια κατά την εισαγωγής πατάτας από την Ιταλία και παράλληλα ζητήθηκε και η παρέμβαση του εισαγγελέα.
  • Παρέπεμψε στον εισαγγελέα την υπόθεση της γαλακτοβιομηχανίας «Κολιός» για παράβαση του κώδικα τροφίμων και ποτών και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, επειδή μέσω διαδικτύου διαφήμιζε σαν φέτα τυρί που προερχόταν από αγελαδινό γάλα. Για την ίδια παράβαση, η νομαρχία πρότεινε να επιβληθεί στην εταιρία «Κολιός» πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ.

Και οι δύο «σημαντικές ανακοινώσεις» όπως τις χαρακτήρισε ο Κ. Κουλούρης, καμία σχέση δεν έχουν με το πραγματικό πρόβλημα της ακρίβειας. Η πρώτη αφορά καθαρά φορολογική παράβαση, ενώ η δεύτερη αφορά παράβαση ποιότητας! Για την κυβέρνηση όμως, το θέμα είναι η δημιουργία εντυπώσεων, άσχετα από πού προέρχονται.

Χτες, επίσης, ο Κ. Κουλούρης επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά ορισμένες λαϊκές αγορές όπου και διαπίστωσε πολύ καλές τιμές. Ο ίδιος... ανακάλυψε...«σημαντική η αποκλιμάκωση των τιμών» και θεωρώντας εαυτόν «Ρομπέν των Δασών κατά της ακρίβειας» δήλωσε με ύφος πως «όπου πάει ο Κουλούρης πέφτουν οι τιμές»! Προβληματισμένος δήλωσε για την υψηλή τιμή της πατάτας... Δήλωσε, επίσης, ότι είναι αποφασισμένος να πατάξει το παρεμπόριο οπωροκηπευτικών, και γι' αυτό, προχτές τα μεσάνυχτα έκανε αιφνιδιαστική έφοδο στην ευρύτερη περιοχή του Ρέντη μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, αλλά δεν έπιασαν κανένα, αφού όπως είπε, «έπεσε σύρμα» και οι λαθρέμποροι την κοπάνησαν.

Κατά τον Κ. Κολούρη, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει πολυμέτωπη επίθεση στην ακρίβεια, τα αποτελέσματα της οποίας θα αρχίσουν να φαίνονται από το Φθινόπωρο με «βασικό εργαλείο», όπως είπε ο ίδιος, την απελευθέρωση των αγορών και τη λειτουργία του ανταγωνισμού(!) που αποτέλεσαν και τη βασική αιτία έξαρσης της αισχροκέρδειας. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της αγοράς οπωροκηπευτικών, στόχος του οποίου είναι το χτύπημα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ