Παρασκευή 25 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι ΕΒΕ πρέπει να στηρίξουν το ΚΚΕ

Συζήτηση με τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους του Ζωγράφου, σχετικά με τις θέσεις του Κόμματος

Σύσκεψη - συζήτηση για τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και των μικρεμπόρων και τις θέσεις του ΚΚΕ, για τους ΕΒΕ, πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Δημαρχείο του Ζωγράφου. Στη σύσκεψη, το άνοιγμα της οποίας έγινε από τον Δ. Φέτση, αναδείχτηκαν τα βασικά προβλήματα του κλάδου και:

  • Αναλύθηκε το ζήτημα των γενικότερων αναδιαρθρώσεων (το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η απελευθέρωση της αγοράς, το ωράριο των καταστημάτων κ.ο.κ.) και διαπιστώθηκε πως όλες αυτές οι εξελίξεις επιβαρύνουν δραματικά τους ΕΒΕ και προσθέτουν προκλητικά οφέλη στο μεγάλο κεφάλαιο.
  • Υπογραμμίστηκε ότι οι αντιδραστικές αυτές αναδιαρθρώσεις, που επιβάλλονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχουν την αμέριστη στήριξη της ΝΔ, αλλά και τη συναίνεση του ΣΥΝ, ο οποίος, στην ουσία, δε διαφωνεί μ' αυτές τις πολιτικές. Συνεπώς, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρέμποροι δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, γι' αυτό και θα πρέπει να καταδικαστούν πολιτικά.
  • Σημειώθηκε ότι η προοπτική λύσης των προβλημάτων των ΕΒΕ εξαρτάται και από τη συμμαχία με την εργατική τάξη και με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τα οποία αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, με την ανάδειξη της προοπτικής ενίσχυσης του κοινωνικοπολιτικού μετώπου για την εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής. Μιας πολιτικής προγραμματισμένης ανάπτυξης, λαϊκής οικονομίας. Με βασικό εργαλείο τη συνεταιριστικοποίηση των ΕΒΕ, που αποτελεί τη διεξοδική πρόταση του ΚΚΕ. Γι' αυτό και οι ΕΒΕ έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη που αντιπαλεύει το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ