Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Επταήμερο ταινιών του Φ. Τριφό στο ΑΛΦΑΒΙΛ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ, 25 με 31 Ιούλη, ο κινηματογράφος ΑΛΦΑΒΙΛ προβάλλει ταινίες του Φρανσουά Τριφό...

1. «ΖΙΛ ΚΑΙ ΤΖΙΜ» («Jules et Jim»). Με τους Ζαν Μορό, Οσκαρ Βέρνερ, Ανρί Σαρ. Στο Παρίσι των αρχών του προηγούμενου αιώνα δυο φίλοι ερωτεύονται την ίδια γυναίκα. Η Κατρίν παντρεύεται τελικά τον Ζιλ. Μετά το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου όμως, αρχίζει να ερωτεύεται τον Τζιμ. Μια ιστορία για τη φιλία και πώς αυτή εξελίσσεται στο χρόνο. (Σήμερα Σάββατο 26/7 και αύριο Κυριακή 27/7).

2. «Η ΝΥΦΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ» («La Maziee etait en Noir»). Με τους Ζαν Μορό - Μισέλ Μπουκέ - Ζαν Κλοντ Μπριαλί. Η Τζούλι κάνει απόπειρα αυτοκτονίας από την οποία τη σώζει η μητέρα της. Φεύγει από την πόλη. Εντοπίζει, γοητεύει και σκοτώνει πέντε άντρες που δεν τη γνωρίζουν. Δευτέρα 28/7, Τρίτη 29/7.

3. «Η ΣΕΙΡΗΝΑ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ» («La sirene du Misissippi»). Με τους Ζαν Πολ Μπελμοντό - Κατρίν Ντενέβ. Ο Λουίς περιμένει την Τζούλι Ρασέλ την οποία γνωρίζει μόνο μέσω αλληλογραφίας για να παντρευτούν. Η Τζούλι φτάνει και παντρεύονται. Οταν όμως εξαφανίζεται με τα λεφτά του Λουίς αυτός ανακαλύπτει ότι δεν επρόκειτο για την Τζούλι αλλά για τη Μάριον. Αρχίζει λοιπόν να την ψάχνει.

4. «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ ΟΥΓΚΟ» («L' histoire D' Adele H.»). Με τους Ιζαμπέλ Ατζανί, Μπρους Ρόμπινσον. Η Αντέλ Ουγκό (κόρη του διάσημου συγγραφέα) φτάνει στο Χάλιφαξ αναζητώντας τον συνταγματάρχη Πανσόν με τον οποίο είναι τρελά ερωτευμένη. Οταν αυτός δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά της η Αντέλ δεν το βάζει κάτω... (Τετάρτη 30/7, Πέμπτη 31/7).

5. «ΤΑ 400 ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» («Les Quatres Cents Coups»). Με τους Ζαν Πιερ Λοντ, Αλμπέ Ρεμί, Κλερ Μοριέ. Ο Αντουάν είναι ένα δεκατετράχρονο αγόρι παραμελημένο από τους γονείς του. Οταν ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έχει εραστή καταπιάνεται με διάφορα. Κλέβει μια γραφομηχανή, αποβάλλεται από το σχολείο. Ολα αυτά για να δείξει πόσο έχει πληγωθεί.

6. «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ» («La femme d' a cote»). Με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Φανί Αρντάν. Η Μαντάμ Ζουβ διηγείται την ιστορία του Μπερνάρ και της Ματίλντ. Ο Μπερνάρ ζει με τη γυναίκα του και τον γιο του Τομς. Η Ματίλντ μετακομίζει στο διπλανό σπίτι. Η παλιά ερωτική τους σχέση ανανεώνεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ