Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
Αντιστέκονται ως ενεργοί πολίτες

«Οι ενέργειες που έγιναν εις βάρος των δύο μελών έγιναν με σκοπό την καταστολή και τρομοκρατία όλων των ενεργών πολιτών που υπερασπίζονται άρθρα του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα οποία καίρια πλήττονται από κερδοσκοπικές μεθοδεύσεις». Αυτό τονίζει η Συντονιστική Μακρυγιάννη με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη δύο μελών της. Η Συντονιστική διευκρινίζει ότι «δεν είναι εναντίον της ανάπτυξης και των τεχνικών έργων», όμως υποστηρίζει ότι αυτά «πρέπει να γίνονται με γνώμονα το πραγματικό κοινό συμφέρον, την προστασία του φυσικού κάλλους, του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς του ανθρώπου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή του όποιου έργου, με διαφάνεια, ενημέρωση, μελέτη πιθανών εναλλακτικών λύσεων κλπ».

Οσον αφορά στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, «Η ύπαρξη μεγάλης σημαντικότητας συγκροτημάτων αρχαιοτήτων και οικιστικών συνόλων και η άμεση γειτνίαση και επαφή με την Ακρόπολη (παγκόσμιο μνημείο) απαγορεύει οποιαδήποτε σκέψη οικοδομικών κατασκευών σύμφωνα άλλωστε και με τα έγγραφα του Συμβουλίου Παγκόσμιας Κληρονομιάς».

Με θλίψη της η Συντονιστική διαπιστώνει ότι «υπάρχει μια άνευ λόγου περιχαράκωση στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, οι οποίοι έχουν αποκοπεί από την κατανόηση των πραγματικών κοινωνικών αναγκών επανειλημμένως, με παραπλάνηση από κάποιους καιροσκόπους και κερδοσκόπους, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζουν φορείς από το να πράξουν τη λειτουργία τους που οφείλουν απέναντι στην Πολιτεία και το πραγματικό της συμφέρον».

Τέλος, χαιρετίζει την επανείσοδο του ΤΕΕ στον προβληματισμό και ελπίζει ότι «θα ευαισθητοποιηθεί για όλα τα σημαντικά προβλήματα» και ότι «θα αναλάβει την επίλυσή τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την προστασία του Συντάγματος και των Νόμων πριν να είναι αργά για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ