Σάββατο 26 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Τρομοκρατία και απειλές στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Καθεστώς ωμής τρομοκρατίας, απειλών και περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, προσπαθεί να επιβάλει η διοίκηση της «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» στην Πάτρα, η οποία, αφού απέλυσε εργαζόμενο επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, στη συνέχεια απείλησε ανοιχτά με απόλυση την πρόεδρο του κλαδικού σωματείου «Νέων Τεχνολογιών και Επικοινωνιακών» και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Νίκη Διαμαντοπούλου.

Είναι ενδεικτικό ότι η απειλή ήρθε μετά από παράσταση διαμαρτυρίας της διοίκησης του σωματείου, που απαίτησε την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, που απολύθηκε παράνομα και καταχρηστικά, αλλά και να σταματήσουν η εντατικοποίηση της δουλιάς και οι απλήρωτες υπερωρίες.

Το γεγονός της τρομοκρατίας και των απειλών καταγγέλλουν η Τοπική Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ και το κλαδικό σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Επικοινωνιών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

«Η στάση αυτή της εργοδοσίας - καταγγέλλει το ΠΑΜΕ - δείχνει τον πανικό της από τη δημιουργία ενός νέου ταξικού συνδικάτου. Είναι προϊόν της ασύδοτης δράσης που απολαμβάνει το μεγάλο κεφάλαιο από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την επίθεση που εξαπολύουν από κοινού κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση - εργοδοσία στο σύνολο των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Από την πλευρά του το σωματείο, στην ανακοίνωση, καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο σε αγωνιστική επαγρύπνηση και επισημαίνει ότι «είναι σαφής η προσπάθεια τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, είναι μια προσπάθεια να χτυπηθεί το Σωματείο, γιατί η ΙΝΤΡΑΚΟΜ μέχρι τώρα έχει μάθει να συνδιαλέγεται συνδικαλιστικά μόνο με όσους υποτάσσονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ