Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράνομη η παράταση του ωραρίου

Παράνομη η απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά 2 ώρες το Σάββατο. Αυτό έκρινε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις υπηρεσίες της οποίας προσέφυγε η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, παράλληλα με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακύρωσε την απόφαση της Νομαρχίας - λήφθηκε κατά πλειοψηφία - σύμφωνα με την οποία τα καταστήματα το Σάββατο θα λειτουργούσαν μέχρι τις 8 το βράδυ αντί στις 6 το απόγευμα.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων σημειώνει: «Η απόφαση αυτή δε μας εφησυχάζει, αντίθετα μας δυναμώνει και μας δίνει περισσότερη ορμή για να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας για ωράριο ανθρώπινο, για 35ωρο - 7ωρο - 5νθήμερο με αύξηση αποδοχών, για κατάργηση της μερικής απασχόλησης». Και καταλήγει ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι στο εμπόριο «με περισσότερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν τον ταξικό αγώνα κόντρα στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κόντρα στους συμβιβασμούς των κοινωνικών διαλόγων, κόντρα στο ρεαλισμό της ήττας και τους ξεπουλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ