Τρίτη 29 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΡΙΑΣΙΟ - ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην εργασιακή εξόντωση

Στάση εργασίας (10 π.μ. - 12 το μεσημέρι) και καθιστική διαμαρτυρία κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο διαμαρτυρόμενοι για τις τρομακτικές ελλείψεις που έχουν οδηγήσει σε απορύθμιση το νοσοκομείο.

Στα εφτά χρόνια λειτουργίας, η ανάπτυξή του στηρίχτηκε στην εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων, αφού το υπουργείο Υγείας και όλοι οι διοικητικοί παράγοντες αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν... «ανθρώπους - λάστιχα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν γίνει ακόμα ουσιαστικές ενέργειες για την τροποποίηση του Οργανισμού, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων, την ένταξη του Λάτσειου Κέντρου Εγκαυμάτων και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και τη λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων. Επισημαίνουν, ακόμα, ότι καταστρατηγείται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της υγείας, ενώ τα Κέντρα Υγείας και η πρωτοβάθμια φροντίδα της περιοχής είναι μόνο στους τίτλους. Τέλος, διαμαρτύρονται επειδή οι άδειες μητρότητας και ανατροφής παιδιών δεν καλύπτονται όπως ορίζει ο νόμος, αλλά και γιατί υπάρχουν σχέδια για έναρξη νέων τμημάτων με τα προγράμματα STAGE του ΟΑΕΔ.

Επαναλαμβανόμενες στάσεις

Τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας κάθε Τρίτη (11 π.μ. - 2 μ.μ.) ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του τμήματος εστίασης του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και αντιδρώντας στην υποβάθμιση ενός σημαντικού τμήματος του νοσοκομείου.

Η σημερινή λειτουργία του τμήματος σε ανεκτό επίπεδο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, οφείλεται κυρίως στην αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων του, αλλά η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με βάση τον οργανισμό του νοσοκομείου (δεκαετίας 1980) το προσωπικό του κλάδου εστίασης υπολείπεται κατά το ένα τρίτο εφόσον υπηρετούν 54 εργαζόμενοι και οι κενές οργανικές θέσεις είναι 29. Αν ληφθούν υπόψη οι μετακινήσεις εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα (10 τραπεζοκόμων και τεσσάρων μαγείρων) οι συνταξιοδοτήσεις και βεβαίως η σημαντική ανάπτυξη του νοσοκομείου, το προσωπικό της εστίασης καταφέρνει και ταΐζει 430 αρρώστους σε καθημερινή βάση με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δυο ή στην καλύτερη περίπτωση τριών μαγείρων και τεσσάρων ή πέντε τραπεζοκόμων και το καλοκαίρι λόγω αδειών ενός μάγειρα και τριών τραπεζοκόμων.

«Υπουργείο Υγείας και Διοίκηση, τονίζει το σωματείο, αρνούνται εδώ και χρόνια να δώσουν λύση στο υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, δίνοντας το πράσινο φως στα ιδιωτικά συνεργεία να καλύψουν με δικό τους προσωπικό τα "κενά"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβολική διαμαρτυρία - βήμα διεκδίκησης (2020-03-27 00:00:00.0)
Καταργούνται τμήματα και θέσεις εργασίας (2013-03-06 00:00:00.0)
«Οχι» στη ιδιωτικοποίηση της σίτισης (2008-02-28 00:00:00.0)
Νέος κύκλος ιδιωτικοποιήσεων (2006-09-21 00:00:00.0)
Περισσεύουν τα προβλήματα στα νοσοκομεία (1999-03-16 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις περικοπές (1998-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ