Τετάρτη 30 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Γλείψε κι εσύ απ' το κόκαλο»

Τι κι αν δεν έμειναν άλλα εργοστάσια να κλείσουν, τι κι αν κλείνουν ως και τα φασονατζίδικα, τι κι αν πάει κατά διαβόλου η αγροτική παραγωγή, τι κι αν ερημώνουν τα χωριά, η κυβέρνηση επιμένει: Να καταφεύγει στο κλασικό δρόμο του βλαχοδήμαρχου και εμπαίζοντας τα θύματα της πολιτικής της, να τους τάζει λαγούς με πετραχήλια, στην προκειμένη περίπτωση «θέσεις εργασίας». Χτες ήταν σειρά της ευρύτερης εκλογικής περιφέρειας του υπουργού Εργασίας, να μάθει πως το ΠΑΣΟΚ θα μοιράσει στην Πελοπόννησο 32 εκατομμύρια ευρώ για 5.000 θέσεις εργασίας.

Κοιτώντας τη σχετική ανακοίνωση βρήκαμε το κλασικό πια πρόγραμμα για τους «νέους αγρότες», ένα άλλο για την «ανάπτυξη του αγροτικού χώρου», τα πολυδιαφημισμένα «Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών», τις «Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης», τη «Βοήθεια στο Σπίτι» και μερικά ακόμα προγράμματα κατάρτισης. Κανένα, μα κανένα από αυτά τα προγράμματα δε δημιουργεί θέσεις εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία για την κυβερνητική προπαγάνδα. Σημασία έχει το «πόπολο» να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα πως θα πάρει μέρος στη μοιρασιά των 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Κι ας τό 'χουν ξαναδεί το έργο. Κι ας έχουν δει τον ένα μετά τον άλλο διάφορους διαχειριστές αυτών των προγραμμάτων να πλουτίζουν στις πλάτες του «πόπολου». «Γλείψε κι εσύ απ' το κόκαλο» είναι το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ γι' αυτές τις εκλογές. Μέχρι ν' αρχίσουν να τους παίρνουν με τη βίτσα στη μέση της κάθε πλατείας, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Τους αγύρτες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ