Τετάρτη 30 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ»
Δόσεις εγκαταστάσεων κλινικών

Την υπογραφή της κοινής απόφασης των υπουργών Υγείας και Παιδείας για τη λειτουργία και εγκατάσταση 14 Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων στο «Αττικόν Νοσοκομείο», ανακοίνωσε χτες ο Κ. Στεφανής στη διάρκεια σύσκεψης στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος.

Ηδη έχουν υπογραφεί αποφάσεις για την εγκατάσταση ή μετεγκατάσταση άλλων 13 κλινικών και εργαστηρίων, εκ των οποίων οι εφτά θα μεταφερθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Συνολικά στο «Αττικόν» θα λειτουργήσουν 31 κλινικές και εργαστήρια, αλλά πέραν των εφτά δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί η μεταφορά και η εγκατάστασή τους. Μάλιστα, 4 απ' τις 31 κλινικές βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Απ' το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτέμβρη αναμένεται να λειτουργήσουν 250 - 300 κλίνες απ' τις 735 συνολικά κλινικές, ενώ στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας είναι να ενταχθεί μέχρι το τέλος του 2003 σε επικουρική εφημερία. Οι αποφάσεις για τμηματικές εγκαταστάσεις και τμηματική λειτουργία παραπέμπει τη συνολική λειτουργία στο άδηλον μέλλον.

Στη χτεσινή σύσκεψη στο «Αττικόν» συμμετείχαν -εκτός απ' τον υπουργό Υγείας, Κ. Στεφανή- ο υφυπουργός Υγείας Εκτ. Νασιώκας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χ. Σοφιανός, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Ν. Πολύζος, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ Αγγ. Γαβαλάς και όλοι οι διευθυντές των Πανεπιστημιακών Κλινικών που θα εγκατασταθούν ή θα μετεγκατασταθούν σε αυτό. Ο Κ. Στεφανής επανέλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «την αποφασιστικότητα του υπουργείου Υγείας στην αδιάλειπτη προσπάθεια να καταστεί το νοσοκομείο, το αμέσως επόμενο διάστημα, το πλέον σύγχρονο κέντρο νοσηλείας και εκπαίδευσης της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ