Τρίτη 5 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προεκλογική ψηφοθηρία σε βάρος των ΑΜΕΑ

Σε μια ακόμα προεκλογική προκήρυξη θέσεων για τους ανθρώπους με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), τους πολύτεκνους και γενικά των προστατευομένων του νόμου 2643/98 προς άγραν ψήφων, την ώρα μάλιστα που η ανεργία και τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών διογκώνονται δραματικά εξαιτίας της πολιτικής της, προχωρεί η κυβέρνηση.

Ο νόμος 2643/98 για προσλήψεις ατόμων ειδικών κατηγοριών, ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Παρά το ότι θα έπρεπε, βάσει του νόμου, να είχαν γίνει πέντε προκηρύξεις (μία κάθε χρόνο), έχουν γίνει μόνο δύο και πάντα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Η πρώτη προκήρυξη ανακοινώθηκε παραμονές των βουλευτικών εκλογών του 2000 και η δεύτερη τις παραμονές των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2002 και επί της ουσίας προσλήφθηκαν ελάχιστοι ανάπηροι. Τώρα γίνεται μια ακόμα προεκλογική ψηφοθηρική προκήρυξη.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοίνωσε χτες ότι αναρτώνται στα γραφεία του Οργανισμού οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων για την κάλυψη στο Νομό Αττικής 880 θέσεων Δημοσίου Τομέα, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ευρύτερου Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις από τις 5 έως τις 25 Αυγούστου. Η προκήρυξη των θέσεων θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Πέραν των άλλων, σημαντικό ζήτημα αποτελεί το πόσοι πραγματικά ανάπηροι και άνθρωποι ειδικών κατηγοριών τελικά προσλαμβάνονται και πόσοι παραμένουν στις θέσεις αυτές μετά από κάποιο διάστημα, με δεδομένο ότι οι θέσεις δεν είναι αντικειμενικά προσδιορισμένες έτσι ώστε να μπορούν να δουλέψουν οι ανάπηροι και μάλιστα στην εποχή της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων επιχειρήσεων, της διόγκωσης της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ