Τρίτη 5 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Πολιτική υποβάθμισης της Εργατικής Εστίας

Αντί να προσλάβουν προσωπικό, μειώνουν τα παιδιά στο βρεφονηπιακό σταθμό

Την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών της Εργατικής Εστίας που παρέχονται στους εργαζόμενους της Νάουσας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, με αφορμή και την τελευταία απόφαση που προβλέπει ότι φέτος ο βρεφονηπιακός σταθμός της πόλης θα λειτουργήσει με τα μισά παιδιά που είχε την προηγούμενη χρονιά, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα τελευταία χρόνια η Εργατική Εστία, καταγγέλλει ειδικότερα το ΕΚ, κατήργησε σχεδόν όλες τις υπηρεσίες που παρείχε το Κέντρο Νεότητας της Νάουσας λόγω έλλειψης προσωπικού (πρόσφατα το τμήμα αγγλικών). Τώρα έρχεται να μειώσει τα παιδιά στο βρεφονηπιακό και αργότερα να τον κλείσει και αυτό όπως κάνει με τα ΚΕΝΕ σ' όλη την Ελλάδα.

Αυτοί που υπόσχονται για τη μείωση της ανεργίας, τονίζει, κάνουν τα στραβά μάτια στις ανάγκες πρόσληψης προσωπικού στο ΚΕΝΕ και το βρεφονηπιακό σταθμό της Εργατικής Εστίας. Αποτέλεσμα όπως σημειώνει: Αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να δέχονται περισσότερα παιδιά από αυτά που πρέπει, μειώνοντας έτσι τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς αυτά και τις οικογένειες. Καθηλώνουν τις άνεργες μητέρες να μείνουν στο σπίτι με το παιδί και να μην μπορούν να βγουν για εργασία. Αναγκάζουν την εργαζόμενη μητέρα ή να πληρώσει σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό ή να χάσει τη δουλιά της και να μείνει στο σπίτι.

Το ΕΚ Νάουσας καταγγέλλει αυτή την πολιτική που υποβαθμίζει και αποδιοργανώνει το βρεφονηπιακό σταθμό και το ΚΕΝΕ και καλεί τον υπουργό Εργασίας να δώσει εντολή για κάλυψη όλων των κενών θέσεων για να λειτουργήσει ο σταθμός με όλα τα παιδιά που έχουν εγγραφεί ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ