Τρίτη 5 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να μην περάσουν οι τρομοκρατικές απολύσεις

Την τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει οι κεφαλαιοκράτες, με την κάλυψη της κυβέρνησης, ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Απολύσεις, επισημαίνει συγκεκριμένα, όπως της εργαζόμενης συνδικαλίστριας από την αεροπορική εταιρία («Aegean»), η οποία είχε ξεκινήσει διαδικασία ίδρυσης σωματείου εκεί, και του συνδικαλιστή μηχανικού Αντώνη Δραγανίγου, μέλους της διοίκησης του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών από τον όμιλο εταιριών «ΑΚΤΩΡ - Ελληνική Τεχνοδομική - ΤΕΒ», έχουν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης σε βάρος της εργατικής τάξης. Επιβεβαιώνεται, τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι η συνολική πολιτική της κυβέρνησης οπλίζει την εργοδοσία με περίσσιο θράσος, ώστε να κυριαρχήσει ο φόβος μέσα σε κάθε χώρο δουλιάς. Η «σιωπή» της νέας τάξης να σκεπάζει κάθε φωνή αντίστασης.

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και των εργοδοτών, να παλέψουν άμεσα να μην περάσουν οι τρομοκρατικές απολύσεις και να απαιτήσουν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ