Τρίτη 5 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΣΥΠΑ
Συνδικάτο εργαζομένων ή μεσάζων;

Να αποδοκιμάσουν την πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) για τον αβανταδόρικο ρόλο της στο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), καλεί τους εργαζόμενους η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ» (ΕΣΚ-ΥΠΑ).

Με αφορμή την πρόσφατη αποστολή φαξ από τα γραφεία της ΟΣΥΠΑ Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, που φιλοδοξούν να εξαγοράσουν το 100% του ομίλου εταιριών της ΟΑ, η ΕΣΚ-ΥΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει: «Μόνον οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει ο νέος ρόλος που επιφύλαξε για τον εαυτό της η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΣΥΠΑ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), στην κυβέρνηση και στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το νέο κατόρθωμα των ιδιοκτητών (έτσι θεωρούν τους εαυτούς τους) της ΟΣΥΠΑ είναι η παροχή στήριξης και υποστήριξης, παράλληλα με τη γραμματειακή εξυπηρέτηση στο "Hellenic Foundation Ltd" των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που φιλοδοξούν να αγοράσουν την ΟΑ, χρησιμοποιώντας τα γραφεία και τον εξοπλισμό (φαξ, κλπ.) της Ομοσπονδίας!!!».

«Το θέμα βέβαια δεν είναι απλά η αποστολή ενός φαξ, αλλά αυτή καθαυτή η συμπεριφορά των φωστήρων της ηγεσίας της ΟΣΥΠΑ. Είναι οι ίδιοι που πρόδωσαν τους μεγάλους αγώνες για την αποτροπή της δημιουργίας του γερμανικού αεροδρομίου στα Σπάτα. Είναι αυτοί που υποτάχτηκαν στη λογική των επιδομάτων χάριν της επαίσχυντης "εργασιακής ειρήνης". Είναι αυτοί που καταφέρνουν να εξαπατούν και να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, υφαρπάζοντας την ψήφο τους με αντάλλαγμα κάποια οικονομικά οφέλη...

Τώρα, μπαίνουν και σε "ξένα" χωράφια και σαν γνήσιοι κυβερνητικοί αβανταδόροι προσπαθούν να προωθήσουν το ξεπούλημα της αποψιλωμένης απ' την κυβερνητική πολιτική ΟΑ. Υπάρχει φυσικά και κτηθείσα πείρα απ' το μεθοδευμένο σταδιακό ξεπούλημα της ΥΠΑ».

Η ΕΣΚ-ΥΠΑ καλεί τους εργαζόμενους να αποδοκιμάσουν αυτούς που θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό των όποιων σκοτεινών σκοπιμοτήτων και να υπερασπιστούν τον ενιαίο και 100% δημόσιο χαρακτήρα ΥΠΑ και ΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ