Τετάρτη 6 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ»
Απαιτούν τα δεδουλευμένα

Σε κατάληψη του κεντρικού υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους), προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Ομοσπονδία», απαιτώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών καθώς και των αποζημιώσεων οδοιπορικών δύο χρόνων. Δήλωσαν ότι θα προασπίσουν και θα διασφαλίσουν με κάθε τρόπο το δικαίωμά τους στην εργασία και στην αξιοπρεπή επιβίωση τους, όπως και ότι θα βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών του νομού για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της παραγωγής τους. Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, οι οφειλές της Ενωσης προς το προσωπικό ανέρχονται σε περίπου 440.000 ευρώ (σχεδόν 150 εκατομμύρια δρχ.). Αντιπροσωπεία της Ενωσης κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματά της στο διευθυντή του κεντρικού καταστήματος Θεσσαλονίκης της Αγροτικής Τράπεζας, ο οποίος έδωσε την υπόσχεση ότι θα μεταβιβάσει τα αιτήματά τους στο Συμβούλιο Χορηγήσεων της Αγροτικής Τράπεζας. «Δίνουμε διορία και περιμένουμε απάντηση μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι. Θα βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση για να την ικανοποίηση των αιτημάτων μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΣ «Ομοσπονδία», Αθ. Κατσιμένης.

Στο ψήφισμα - καταγγελία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι της «Ομοσπονδίας» στην πρώτη προειδοποιητική κινητοποίησή τους με αφορμή τη μη καταβολή των δεδουλευμένων καταγγέλλουν την αδιάλλακτη κυβερνητική πολιτική, «η οποία, όπως υπογραμμίζεται, σκοπό και στόχο έχει την απαξίωση των αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων και την περιθωριοποίησή τους». Επίσης, καταγγέλλουν την ΑΤΕ «η οποία, όπως σημειώνουν, ως στυγνός δυνάστης, εκφραστής και εκτελεστής των κυβερνητικών αποφάσεων και εντολών, ποδηγετεί και αποδυναμώνει την εύρυθμο λειτουργία των αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων, εξαναγκάζοντας τις διοικήσεις τους να ξεπουλούν έναντι πινακίου φακής τα περιουσιακά στοιχεία των οργανώσεων αυτών, προκειμένου αυτή να εξασφαλίζει απαιτήσεις της από δυσβάστακτους τόκους, επιτόκια, επανωτόκια». Τέλος, καταγγέλλουν τις διοικήσεις της ΕΑΣ «Ομοσπονδίας» οι οποίες δεν αντέδρασαν και δεν αντιδρούν σθεναρά στις κινήσεις στραγγαλισμού που τους επιβάλλει η οικονομική αλαζονεία και η στρατηγική της ΑΤΕ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους της ΕΑΣ «Ομοσπονδία» ο γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης, τόνισε η «"Ομοσπονδία" και οι άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης και προοπτικής για την αγροτιά και τους εργαζόμενους του νομού. Με αυτή την έννοια θα είμαστε πάντα κοντά, θα απαιτήσουμε και θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε τη δράση της αγροτιάς με τη δράση της εργατικής τάξης του νομού, προκειμένου να έχουμε προοπτική για το νομό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ