Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολυεθνικό ρεπερτόριο

Το «βασικό σκελετό» του ρεπερτορίου του για τον ερχόμενο χειμώνα ανακοίνωσε χτες το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, στο οποίο περιλαμβάνονται έργα από Τουρκία, Ρωσία, Αμερική, Ιρλανδία, Γαλλία, Αγγλία και βέβαια την Ελλάδα, «που φιλοδοξούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες πολλών και διαφορετικών κατηγοριών κοινού».

Για φέτος λοιπόν το ΚΘΒΕ προγραμματίζει τα εξής: στο «Βασιλικό Θέατρο»: «Πλατόνοφ» του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς, «Τα ελάφια και οι κατάρες» του Μουρατχάν Μουνγκάν σε σκηνοθεσία Μουσταφά Αφκιραν. Πρόκειται για την πρώτη στην Ελλάδα παράσταση σύγχρονου τουρκικό έργου από νέο Τούρκο σκηνοθέτη με Ελληνες ηθοποιούς.

«Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών»: «Τρεις ψηλές γυναίκες» του Ε. Αλμπη σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή, «Ο θρίαμβος του έρωτα» του Μαριβώ σε σκηνοθεσία Βίκτορα Αρδίττη. «Μονή Λαζαριστών»: «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Ευγένιου Ο' Νιλ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, «Αρκαδία» του Τομ Στόπαρντ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, «Προσωρινή διαμονή / Με αφορμή τον Ιππόλυτο» του Μπράιαν Φρίελ σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, «Η μοιρασιά του διαβόλου» του Φαμπρίς Μελκιό σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου. Για το τέλος της περιόδου ετοιμάζεται η «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου σε διασκευή Πέτρου Μάρκαρη και σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Για τα παιδιά ετοιμάζεται ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαίντ Εξυπερύ σε διασκευή και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, ενώ θα αναπτυχθούν και φέτος θεατρικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στην έναρξη της περιόδου θα επαναληφθούν οι παραγωγές της προηγούμενης περιόδου: «Ο χορός του θανάτου» του Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, «Το αθάνατο νερό» ελληνικά λαϊκά παραμύθια σε διασκευή και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου και ο «Ταξιδιώτης του χειμώνα» του Κωνσταντίνου Ρήγου. Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και με μικρές παραγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ