Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Γυαλιά - καρφιά»

Τα «Γυαλιά - καρφιά» είναι η ιστορία δύο τύπων, του Μολτ και του δεσμοφύλακά του, Ρέτζιο, και της περιπέτειάς τους που κορυφώνεται όταν ο πρώτος με τη βοήθεια του δεύτερου κερδίζει σε μια λοταρία δεκαπέντε εκατομμύρια.

Στο σκηνικό αυτό μπαίνουν και άλλα πρόσωπα και καταστάσεις, που κάνουν αυτή την ταινία ένα αναπάντεχο ξέφρενο ράλι: Η σύζυγος του Ρέτζιο που πηγαίνει στην Αφρική, ο ορκισμένος εχθρός του Μολτ, Τουρκ, ο σωματοφύλακάς του. Ενας γίγαντας με ατσάλινα δόντια, μια ορδή από εξαγριωμένους Τουαρέγκ, ένα κυνηγητό αυτοκινήτων στην έρημο.

Οπως λέει ο ένας από τους δύο σκηνοθέτες: στο «Γυαλιά - καρφιά» χρησιμοποιούνται φόρμουλες της δεκαετίας του '80, οι οποίες εκσυγχρονίζονται με μια εντυπωσιακή διαπλοκή από στιλ.

Ενα μείγμα από κλασικά στοιχεία γαλλικών κομεντί με σύγχρονους χαρακτήρες, βασισμένα σε μια τρελή ιστορία...

Οι σκηνοθέτες Αλέν Μπερμεριέν και Φρεντερίκ Φορεστιέρ, δένουν με επιδέξιο τρόπο ακραίους χαρακτήρες με συναίσθημα και τρυφερότητα, αν και οι καταστάσεις είναι τραβηγμένες, τα πάντα είναι δικαιολογημένα. Και το ένα δένει με το άλλο, χωρίς η δράση να γίνεται κουραστική και εξωπραγματική.

Το «Γυαλιά - καρφιά» είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων, χτισμένη πάνω σε αντιθέσεις και διαφορετικές κουλτούρες, ήρωες που τραβάνε τα πάνδεινα και κάνουν τα πάντα για να σώσουν τη ζωή τους και τα όνειρά τους... Αν και δεν είναι η κωμωδία που θα σου μείνει για πάντα και θα θυμάσαι τις καυτές ατάκες για πολύ καιρό, διαθέτει μια αξιοπρέπεια και την κάνει αξιοπρόσεκτη, γιατί έχει συναίσθημα και λίγο από μεσογειακό ταμπεραμέντο. Οι δυο πρωταγωνιστές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και η σκηνοθεσία είναι άψογη...

Το «Γυαλιά - καρφιά» χαλαρώνειν και χαρίζει δυο ευχάριστες ώρες.

«Le Boulet». Κωμωδία γαλλικής παραγωγής 2002. Σκην. Αλέν Μπερμεριέν - Φρεντερίκ Φορεστιέρ. Με τους: Ζεράρ Λανβέν, Μπενουά Πελβούρντ, Χοσέ Γκαρσία, Ρόσι Ντε Πάλμα, Τζίμον Χουνσού, Γκάρι Τιπλέιντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ