Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλος ένας ναυτεργάτης νεκρός

Αλλος ένας ναυτεργάτης νεκρός στο βωμό του εφοπλιστικού κέρδους. Πρόκειται για το Δημήτρη Καραγεωργίου, 44 ετών, ο οποίος δηλητηριάστηκε χτες το μεσημέρι από διαρροή διοξειδίου του άνθρακα στο επιβατηγό - τουριστικό «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» όπου εργαζόταν σαν βοηθός φροντιστή. Το πλοίο, ηλικίας πάνω από 35 χρονών, ήταν πλαγιοδετημένο στο λιμάνι του Αιθινίου στη Σαντορίνη. Από τη διαρροή, προβλήματα υγείας παρουσίασαν και άλλα 19 από τα 55 μέλη του πληρώματος τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και αργά το απόγευμα πήραν εξιτήριο.

Την ώρα της διαρροής στο πλοίο βρισκόταν μόνο το πλήρωμα αφού οι 1.063 επιβάτες που μετέφερε το τουριστικό από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη, ήταν σε περιήγηση στην πόλη της Σαντορίνης. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει για το Ηράκλειο στις 17:30 το απόγευμα, μετά το συμβάν όμως, απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Η διαρροή σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε από το πεπαλαιωμένο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου και επεκτάθηκε στο χώρο ενδιαίτησης του πληρώματος όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέλη του πληρώματος, μεταξύ τους και ο 44χρονος ναυτεργάτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ