Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθώος ο πρύτανης του Δημοκριτείου

Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Κομοτηνής τον πρώην Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Ευάγγελο Γαλούση και 8 ακόμη από τους 12 συνολικά κατηγορούμενους για υπόθεση υπεξαίρεσης ενάμιση εκατομμυρίων ευρώ. Η υπόθεση υπεξαίρεσης αφορούσε στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης Πανεπιστημιακής Περιουσίας.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 15 χρόνων χωρίς αναστολή το Διονύσιο Πανταζάκο, με τις κατηγορίες της πλαστογράφησης εγγράφου του δημοσίου κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας. Τέλος από 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή καταδικάστηκαν ο Παντ. Κανέλλης και η Αντωνία Κολοκάση, υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας προγραμμάτων, που με την καταβολή εγγύησης 6.000 ευρώ, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τρεις που καταδικάστηκαν ήταν στελέχη της εταιρίας Κ. Τάνη που καταχράστηκε 450 εκατ. δρχ. από κοινοτικά κονδύλια που προορίζονταν για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης του υπουργείου Εργασίας, για λογαριασμό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, Ευάγγ. Γαλούσης, δήλωσε: «Πέρασε μια δεκαετία κατά τη διάρκεια της οποίας χρεώθηκα βάρη άλλων. Υπήρξε μια περιπέτεια 12 ολόκληρων χρόνων. Το δικαιούμαι για το πανεπιστήμιο να μιλήσω σε μια συνέντευξη Τύπου που πιστεύω δε θα μου την αρνηθεί η πρυτανική αρχή στο χώρο του πανεπιστημίου τον Σεπτέμβριο». Στο ερώτημα αν υπήρξε το θύμα μιας πλεκτάνης που παίχτηκε στις πλάτες κάποιων, ήταν κατηγορηματικός. «Δεν ψάχνουμε για θύματα. Το θύμα ήταν το πανεπιστήμιο και κάποιοι που δεν το σκέφθηκαν. Αυτούς θα ήθελα να παρουσιάσω έστω και διά περιγραφής».

Οπως δήλωσε ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής του ΔΠΘ Π. Ματσκίδης, η ΕΕ αξιώνει από την Εταιρεία Πανεπιστημιακής περιουσίας 470 εκατ. «Κύριος εγκέφαλος αυτής της ιστορίας είναι ο Τάνης, που φυγοδικεί», σημείωσε. «Αυτός, πρόσθεσε, έκανε ό,τι έκανε με την ασυλία την οποία είχε από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας!». Είναι η τρίτη κατά σειρά αθώωση του πρώην πρύτανη για υπόθεση του πανεπιστημίου Θράκης, που δικαιώνεται πανηγυρικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ