Πέμπτη 21 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σακατεύτηκαν δύο εργάτες

Δύο νέα εργατικά ατυχήματα με σακατεμένους εργαζόμενους έγιναν γνωστά χτες, αναδεικνύοντας και πάλι την έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας αλλά και την αδιαφορία των υπευθύνων, καθώς το ένα από τα δύο έγινε γνωστό στην Επιθεώρηση Εργασίας την περασμένη Δευτέρα μετά από... 16 ημέρες.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ατύχημα έγινε στις 2 Αυγούστου στην οδό Αριστομένους 121 στην Αθήνα, όταν ο Αλβανός εργάτης Πάπα Ιλαζάρ, 33 χρόνων, έπεσε μέσα στο φωταγωγό πολυκατοικίας. Ο εργάτης δούλευε ουσιαστικά στο κενό. Ηταν υποχρεωμένος να δουλεύει πατώντας σε προχειροστημένες τάβλες χωρίς κανένα προστατευτικό. Αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στον φωταγωγό της πολυκατοικίας. Μετά την πτώση μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλεύεται ακόμα στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη μηχανή του κιμά σακατεύτηκε το αριστερό χέρι του 28χρονου Ναμπί Νουρούν Μοσταφά από το Μπαγκλαντές. Ο 28χρονος εργαζόταν ως υπάλληλος στο κατάστημα εμπορίας κρεάτων του Ν. Γύπαρη στην οδό Αριστογείτονος στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια συναρμολόγησης της μηχανής του κιμά αυτή πήρε μπροστά με αποτέλεσμα να του λιώσει τα τέσσερα δάχτυλα του αριστερού χεριού του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ