Πέμπτη 21 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Με κυβερνητικές πλάτες οι απολύσεις και οι διώξεις

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, για τις συνεχείς αναβολές από το υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας των προγραμματισμένων τριμερών συναντήσεων που αφορούν ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών (απόλυση του Οργανωτικού γραμματέα της Ομοσπονδίας) από τη διοίκηση της πολυεθνικής ΣΟΦΤΕΞ.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι πρόσχημα αυτών των αναβολών είναι ότι η εταιρία είναι κλειστή για διακοπές και δίνει ραντεβού για το Σεπτέμβρη... που θα έρθουν και οι διευθύνοντες. Αυτό όμως δεν μπαίνει εμπόδιο στο να προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών.

«Οι κύριοι, του υπουργείου Εργασίας και της Επιθεώρησης Εργασίας, φαίνεται κατανοούν το πρόβλημα της επιχείρησης, αφού συναινούν με τις συνεχείς αναβολές, διευκολύνοντας τις παράνομες και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες της εργοδοσίας. Δεν κατανοούν όμως το πρόβλημα των εργαζομένων, παρατείνοντας την αγωνία και την ανασφάλειά τους» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Καταλήγοντας, δηλώνει ότι το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου θα δώσει την απάντησή του στη συμπαιγνία της κυβερνητικής πολιτικής και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τρομοκράτησης, εκβιασμού, ανασφάλειας και φόβου που θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ