Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιδοτούν το φασισμό...

Την ίδια ώρα που το Συμβούλιο της Ευρώπης ετοιμάζεται να καταδικάσει τον... «κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό», η ισπανική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, επιδότησε το ίδρυμα για την... «προστασία της κληρονομιάς» του δικτάτορα Φράνκο με 27.000 ευρώ «για να εκσυγχρονίσει τα αρχεία του με ηλεκτρονικούς υπολογιστές»!!!

Η υπουργός Πολιτισμού, Πιλάρ ντελ Καστίγιο, η οποία βέβαια είναι κατά του «ολοκληρωτισμού», δήλωσε ότι το «ευαγές» αυτό ίδρυμα... «υπερασπίζεται μία αναντίρρητη ερμηνεία της ιστορίας»! Βέβαια, η ισπανική σοσιαλδημοκρατία βρήκε την ευκαιρία να «ξιφουλκήσει» κατά της απόφασης, με εκπρόσωπο του Σοσιαλιστικού Κόμματος να δηλώνει ότι είναι «πραγματική ντροπή» το γεγονός ότι η κυβέρνηση χορήγησε δημόσιο χρήμα σε μία οργάνωση που δοξάζει τη μνήμη ενός δικτάτορα. Μην ξεχνάμε, πάντως, ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία εκλαμβάνει ως «δικτατορία» κυρίως το σοσιαλιστικό σύστημα που γνώρισε η Ανατολική Ευρώπη.

Το ιδιωτικό ίδρυμα, το οποίο δεν είναι παρά μια «σφηκοφωλιά» των νοσταλγών του φασισμού, έχει επικεφαλής του την κόρη του Φράνκο και στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο υπεραμύνεται των «επιτευγμάτων» του. Ωστόσο, απαγορεύει την πρόσβαση των ιστορικών στα περίπου 30.000 έγγραφα που διατηρεί στα αρχεία του, έτσι ώστε να τεκμηριωθούν αυτά τα «επιτεύγματα». Αλλά είπαμε: ο αστικός «πλουραλισμός» χωράει τους πάντες... πλην τους κομμουνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ