Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γλίτωσε από θαύμα

Μέσα σε ένα 24ωρο η ναυτεργατική οικογένεια μετράει δυο ναυτεργάτες νεκρούς και έναν τραυματία

Νέο ναυτεργατικό ατύχημα καταγράφτηκε προχτές το βράδυ. Ο 56χρονος πλοίαρχος του ελληνικού φορτηγού πλοίου «ΜΙΧΑΛΗΣ», Σπύρος Μαρινέλης έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων στον πάτο του αμπαριού του πλοίου. Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο ναυτεργάτης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με διάσειση και σπασμένα πλευρά. Με το προχτεσινό ατύχημα έχουμε μέσα σε ένα 24ωρο απολογισμό 2 νεκρούς ναυτεργάτες και έναν τραυματισμένο, για να αποδειχτεί το μέγεθος της υπερεντατικοποίησης και των ανθυγιεινών συνθηκών δουλιάς που έχουν επιβάλλει στα πλοία τους οι Ελληνες εφοπλιστές, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι δύο ναυτεργάτες ήταν δεύτεροι μηχανικοί. Την περασμένη Δευτέρα άφησαν και οι δύο την τελευταία τους πνοή πάνω στη βάρδια μέσα στο μηχανοστάσιο των πλοίων που ήταν μπαρκαρισμένοι. Ο Γιώργος Καμονάχος ξεψύχησε στο φορτηγό πλοίο «DON KONSTANTINO» όταν αυτό έπλεε προς Βέλγιο και ο Νικόλαος Χαψής στο φορτηγό πλοίο «CAPTAIN G. GIANNELOS» με σημαία Κύπρου όταν το πλοίο ταξίδευε από Σάντος Βραζιλίας προς Αργεντινή.

Ο Σπύρος Μαρινέλης, λίγο πριν βρεθεί στο κενό παρακολουθούσε τη διαδικασία της φόρτωσης του πλοίου, το οποίο φόρτωνε τούβλα. Βρισκόταν ανεβασμένος στον ανελκυστήρα που χρησιμοποιείται για τη διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης. Οπως μας είπε ο πράκτορας του πλοίου κ. Ζερβάκης, «ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε πώς έγινε. Επίσης λόγω της διάσεισης δε θυμάται και πολλά πράγματα. Προφανώς κάτι έγινε και έχασε την ισορροπία του».

Το 26χρονο πλοίο κατέφτασε στην Καλαμάτα από το λιμάνι Μενίδι Αρτας και έχει προορισμό το λιμάνι της Κέρκυρας. Προανάκριση για το ναυτεργατικό ατύχημα διενεργεί η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ