Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
Μήνυμα αντίστασης στην τρομοκρατία

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου χτες στη Θεσσαλονίκη

«Δεν περνά η τρομοκρατία». Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά, με τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την άνανδρη και δολοφονική επίθεση που έγινε εναντίον απεργών της επιχείρησης «Ι. Λυμπερόπουλος ΕΕ». Η επιχείρηση απέλυσε και τους 10 εργαζόμενους που απασχολούσε.

Ο Κ. Αρτεμίου, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, εκφράζοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων κλάδου, τόνισε - μεταξύ άλλων - στην ομιλία του: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δίκια του κλάδου της τάξης μας, να παλέψουμε και να αντισταθούμε σε κάθε μορφής αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές, παράνομες και μαφιόζικες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές της εργοδοσίας και να παλέψουμε για τη δημιουργία μιας πραγματικά δίκαιης και ανθρώπινης κοινωνίας, απαλλαγμένης από κάθε μορφής εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Χρ. Κόφφας, γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο οποίος υπογράμμισε πως «το κεφάλαιο γίνεται ασύδοτο γιατί έχει τη νομική θωράκιση που του έχουν εξασφαλίσει συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, νομοθετώντας και κάνοντάς του πλάτες». Οπως τόνισε, «η εργατική τάξη έχει ένα δρόμο, μια επιλογή, αυτή του αγώνα. Χρειάζεται να συσπειρωθεί πάνω στη βάση των δικών της συμφερόντων, να έρθει στο προσκήνιο, να διεκδικήσει για λογαριασμό της την εξουσία και να νομοθετεί με γνώμονα τα δικά της συμφέροντα και σε βάρος των συμφερόντων του κεφαλαίου».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δ. Αγκαβανάκης, εκπρόσωπος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που από την πρώτη ώρα βρέθηκε στο πλευρό του δίκιου αγώνα των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα. «Για μας τους εργαζόμενους - τόνισε - υπάρχει μια αναγκαιότητα. Αυτή που στο κέντρο της θα έχει τον εργαζόμενο, ο οποίος δημιουργεί τα πάντα, την πρόοδο, την εξέλιξη, τον πολιτισμό. Για να γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται συσπείρωση, αγώνας, σύγκρουση με αυτούς που μας θέλουν να είμαστε χειραγωγήσιμοι».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που ξαφνικά «θυμήθηκαν» μετά από 2,5 μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων, ότι υπάρχουν οι εργαζόμενοι στην «Ι. Λυμπερόπουλος» και γενικότερα στα εμφιαλωμένα ποτά και ότι έχουν προβλήματα. Ωστόσο όλοι αυτοί υπεραμύνθηκαν της ΟΝΕ και της παγκοσμιοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ