Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στόχος η πολιτιστική αναβάθμιση

Τριήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στη λαϊκή παράδοση, διοργανώνει ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Πάτρας, από αύριο, Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή. Με βασικό στόχο του την πολιτιστική αναβάθμιση της προσφυγικής συνοικίας, ο σύλλογος δραστηριοποιείται για τη συσπείρωση των κατοίκων της. Ιδιαιτέρως, προσπαθεί για να γίνει κυψέλη δημιουργίας για τους νέους, μακριά από τα ναρκωτικά, την αποχαύνωση, την υποκουλτούρα. Δημιούργησε στέκι νεολαίας για να ψυχαγωγούνται και να δραστηριοποιούνται οι νέοι στο Σύλλογο και στα τμήματά του (σκάκι, πινγκ-πονγκ, κινηματογραφικό, αθλητικό κ.ά.).

Το τριήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παράσταση Καραγκιόζη με τον Κ. Μακρή. Παιδικό χορευτικό του Παμμικρασιατικού. Συζήτηση για την ανεργία με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Χορευτικό του Δήμου Πάτρας. Μουσικό λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα «Νότιες Συνοικίες».

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν: παράσταση του Χορευτικού του Συλλόγου Παραλίας. Ομιλία για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή από τη Δώρα Μόσχου. Ποντιακό χορευτικό του Παμμικρασιατικού. Μουσικό λαϊκό πρόγραμμα με τον Π. Τρόντζα.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει: Χορευτικό του Πανηπειρωτικού Συλλόγου. Ομιλία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από εκπρόσωπο της Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Ομιλία του Παμμικρασιατικού. Πρόγραμμα με το παραδοσιακό συγκρότημα «Ατταρις». Κλήρωση λαχειοφόρου.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν: έκθεση φωτογραφίας για τη Σμύρνη, περίπτερα του ΕΣΥΝ και του ΚΕΘΕΑ και ταβέρνα του Παμμικρασιατικού. Επίσης, στο ισόγειο του Σπιτιού Πολιτισμού θα εκτεθούν μικρασιατικά κειμήλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ