Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές βραδιές σε δήμους
«Οταν οι άλλοι έβλεπαν τηλεόραση»... στη «Ρεματιά»
«Οταν οι άλλοι έβλεπαν τηλεόραση»... στη «Ρεματιά»
  • Στη «Ρεματιά» του Χαλανδρίου, σήμερα (9μ.μ.), η θεατρική ομάδα «Για γέλια και για κλάματα», θα παρουσιάσει το έργο των Γιώργου Χασάπογλου - Μαρίας Δημητρούκα «Οταν οι άλλοι έβλεπαν τηλεόραση», σε σκηνοθεσία Μάριου Ρετσίλα, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Στασινού, μουσική Γιώργου Γεωργιάδη, φωτισμούς Τάκη Ποδαρόπουλου. Παίζουν οι: Μαρία Δημητρούκα, Βασίλης Ψυχογιόπουλος, Παίρη Πετράκη, Γιώργος Γεωργιάδης, Αντώνης Λαλάκος, Γιάννης Γλυμακόπουλος. Κεντρικά πρόσωπα του έργου είναι ο Φάνης, η Βούλα, η Πολυξένη. Πρόσωπα από τον γύρω μας «οικείο κοινωνικό χώρο. Μετέωρα ανάμεσα στο πρωτόγονο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και το αφιλόξενο τοπίο της πόλης. Ο Φάνης και η Βούλα κατοικούν στις παρυφές της συνειδητοποίησης μιας σκληρής πραγματικότητας, ενώ η Πολυξένη ξεχύνεται μ' όλο το μεγαλείο της ελευθερίας της», και «οι δύο πρώτοι πιο δυνατοί, πιο σίγουροι και έτοιμοι, θα αντιληφθούν τα αίτια που η ζωή τους χανόταν στο τίποτα», σημειώνει μεταξύ άλλων για το έργο ο Γιώργος Χασάπογλου. Η παράσταση θα δοθεί και στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (1/9, αίθουσα Εργατικού Κέντρου, είσοδος 10 ευρώ), και θα αφιερωθεί στην Παγκόσμια Mέρα Ειρήνης και Συνδικάτων.
  • «Κωμωδία δρόμου με πλάνες και όνειρα» τιτλοφορείται το έργο που θα παρουσιάσει σήμερα (9μ.μ.) στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, το «Θέατρο του Δρόμου», εγκαινιάζοντας το φεστιβάλ του δήμου Ηλιούπολης. Το «Θέατρο του Δρόμου», το οποίο δημιούργησε το 1987 ο Νίκος Χατζηπαπάς, είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, και έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Η παράσταση στην Ηλιούπολη - ένα διασκεδαστικό θέαμα με αναφορές στην κομέντια ντελ άρτε-ανεβάστηκε σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά και παίζουν οι: Κ. Βαρδακαστάνη, Κ. Ζαρκάδα, Δ. Καπετανάκος, Β. Παπαδημητράκη, Γρ. Πλαστάρας, Α. Ι. Skoybik, Μ. Τσιμπραγός, Ν. Χατζηπαπάς.
  • Την «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση θα παρουσιάσει η θεατρική εταιρία «Αιχμή», την 1/9, 9μ.μ., στη «Ρεματιά» του Χαλανδρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Νικολαΐδη, τα σκηνικά του Γ. Παναγόπουλου, τα κοστούμια της Ολγας Σχοινά και η μουσική του Ανακρέοντα Παπαγεωργίου. Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Ακις Δρακουλινάκος, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μπ. Πισιμίσης, Γ. Καγκαλάκης, Σπ. Σπέντζος, Γ. Νικολαΐδης, Φλ. Φλέβα, Μ. Μάρκου, Μ. Μοσκοβίτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ