Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
MITSUBISHI - DAIMLER CHRYSLER
Προς εμπορική συμφωνία

ΤΟΚΙΟ.-

Με εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ιαπωνικής εταιρίας «Mitsubishi Motors» (MMC) από το γερμανοαμερικανικό κολοσσό της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας «Daimler Chrysler» - θα αποκτήσει ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας 33,4% - όπως πιθανολογείται, θα γίνει εφικτή μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος της MMC Κατσουχίκο Καβασόε εξουσιοδοτήθηκε από το ΔΣ της εταιρίας να διαπραγματευτεί τους όρους μιας εμπορικής συμφωνίας με μία κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων στη «Δύση» και η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα, καθώς τις επόμενες βδομάδες αναμένεται να συνενώσουν τις δυνάμεις τους η MMC και η «Daimler Chrysler» σε μία συμμαχία, η οποία θα γεννήσει την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, πίσω από τις «General Motors Corp» και «Ford Motor Co». Παράλληλα, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της έγκριτης ιαπωνικής οικονομικής ημερησίας εφημερίδας «Nihon Keizai Shimbun», η συμφωνία θα ολοκληρωθεί το Μάη και η «Daimler Chrysler» θα αποκτήσει μερίδιο 50% στην κοινοπραξία «Nedcar», που έχει η MMC με τη «Volvo» στην Ολλανδία.

Από την άλλη πλευρά, η γερμανοαμερικανική εταιρία είχε συχνά εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της να ενισχύσει την παρουσία της στην Ασία και να αναζητήσει εταίρο στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, καθώς στόχος της είναι να αναλογεί στην Ασία το 25% των εσόδων της εταιρίας έναντι του 3,2% σήμερα. Εάν, πάντως, ολοκληρωθεί η συμφωνία, μόνον η ηγέτιδα της ιαπωνικής αγοράς «Toyota» και η «Honda» θα απομείνουν χωρίς ξένο εταίρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ