Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της πολιτικής της ανεργίας

Απο την χτεσινή διαδήλωση

Associated Press

Απο την χτεσινή διαδήλωση
ΣΟΦΙΑ .-

Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την («κεντροδεξιά») Ενωση Δημοκρατικών Δυνάμεων, πριν από δύο χρόνια, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Βουλγαρίας ΚΝΣΒ διοργάνωσε χτες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με αιτήματα την πάταξη της ανεργίας και την αύξηση των μισθών.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση έγινε στη Σόφια, όπου περίπου δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα ζήτησαν αύξηση μισθών και διαμαρτυρήθηκαν για τη ραγδαία άνοδο της ανεργίας - 700 χιλιάδες άτομα ή σε ποσοστό 18,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ενώ το συνδικάτο κάνει λόγο για ένα εκατομ. άτομα.

Οι ομιλητές στο συλλαλητήριο χαρακτήρισαν εισόδημα πείνας το σημερινό μέσο μισθό των περίπου 200 λέβα (γύρω στις 30 χιλ. δρχ.), ποσό, όπως είπαν, που δεν εξασφαλίζει ούτε τα προς το ζην ενός ατόμου. Η εκστρατεία της ανεξάρτητης Συνομοσπονδίας Εργαζομένων της Βουλγαρίας (ΚΝΣΒ) δεν είναι αντικυβερνητική, ούτε στοχεύει σε αποσταθεροποίηση της χώρας, διευκρίνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΝΣΒ Ζελιάζκο Χριστόφ, σύμφωνα με ανταποκρίσεις από τη Σόφια.

Ωστόσο, ακόμη και τα πολιτικά «συγγενή» με την κυβέρνηση συνδικάτα έχουν ξεσηκωθεί μπροστά στην πολιτική ξεπουλήματος των κρατικών επιχειρήσεων, των μαζικών απολύσεων ελέω «δεσμεύσεων» προς το ΔΝΤ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ