Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Πλώρη για νέους αγώνες

Στις 30 του μήνα στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ.

Στη ρότα του αγώνα βαδίζουν αταλάντευτα οι μηχανικοί, οι οποίοι, αφού στις πρόσφατες εκλογές εμπιστεύτηκαν και πάλι το τιμόνι της ιστορικής τους Ενωσης στις ταξικές δυνάμεις της ΕΔΑΣ, τώρα καλούνται στις 30 του μήνα, στις 10 το πρωί, στην πρώτη Γενική Συνέλευση μετά τις εκλογές τους, να καθορίσουν και το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης της ΠΕΜΕΝ.

Οι μηχανικοί καλούνται να δώσουν την απάντησή τους στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως αυτή καταγράφτηκε από τη συμφωνία - ντροπή μεταξύ της νόθας πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ και της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ποσοστό αύξησης 4,5% σε δύο δόσεις. Επίσης, να απαντήσουν στις αλλαγές - έκτρωμα του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας, που δημιουργούν κίνδυνο να χαθούν 20.000 θέσεις εργασίας, αλλά και στα νέα αντιναυτεργατικά μέτρα για τα τουριστικά και ποντοπόρα πλοία που ήδη έχει στο συρτάρι της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στηρίζει η ΝΔ.

Η ΠΕΜΕΝ καλεί τους μηχανικούς να δώσουν μαζικά το «παρών» τους στη Γενική Συνέλευση «για να καθορίσουμε - όπως αναφέρει - με πιο γρήγορους ρυθμούς τη δουλιά μέσα στα καράβια για την οργάνωση αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων». Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η ΠΕΜΕΝ αφορά, μεταξύ άλλων, την υπεράσπιση του δικαιώματος της δουλιάς, την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αύξηση των συντάξεων στο 80% του μισθού, τη διατήρηση του καμποτάζ και την κατάργηση των αντιναυτεργατικών μέτρων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ