Πέμπτη 23 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικό προεδρείο στον ΟΑΣΑ

Πρόεδρος εξελέγη ο Χρ. Σταμούλος που δηλώνει ότι το νέο προεδρείο θα στηριχτεί στους εργαζόμενους

Η ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών, οικονομικών και συνταξιοδοτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, δε θα τους βρει αδρανείς και υποταγμένους τους εργαζόμενους, τονίζει ο Χρ. Σταμούλος
Η ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών, οικονομικών και συνταξιοδοτικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, δε θα τους βρει αδρανείς και υποταγμένους τους εργαζόμενους, τονίζει ο Χρ. Σταμούλος
Με τη συγκρότηση του νέου προεδρείου στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αποτυπώθηκε το μήνυμα των εργαζομένων που έστειλαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, καθώς μετά από δώδεκα χρόνια δεν υπάρχει αυτοδυναμία της «επίσημης» ΠΑΣΚΕ.

Νέος πρόεδρος του Συνδικάτου εκλέχτηκε ο Χρ. Σταμούλος, στέλεχος της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ), Α΄΄αντιπρόεδρος ο Χρ. Σερεμετίδης, επικεφαλής της ΑΣΚΕ (κοινό ψηφοδέλτιο με τη ΔΑΣ) και Β` αντιπρόεδρος ο Απ. Βλασσίδης (ΔΑΣ). Γενικός γραμματέας εκλέχτηκε ο Ιω. Μπαλόγλου (νέο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚ), οργανωτικός γραμματέας ο Γ. Μαστραγγελής (ΔΑΣ), ταμίας ο Διομ. Καρακωνσταντής (ΠΑΣΚ) και έφορος ο Στ. Αντωνακάκης (ΔΑΚΕ). Μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου είναι οι: Ανδ. Κολλάς, Γ. Κλαμαράς, Σ. Καινούριος, Κ. Κουσελάς, Γ. Πετρόπουλος, Εμμ. Καρινιωτάκης, Χρ. Κοντονής, Ιω. Κιούσης, Γ. Κακανές και Κ. Ξύδης.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ - ΑΣΚΕ ΟΑΣΑ, πρότειναν τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, αλλά την πρόταση αυτή απέρριψε η ΠΑΣΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Συνδικάτου, που έγιναν στις 8 και 9 Μάρτη 2000, το ενωτικό ψηφοδέλτιο ΔΑΣ - ΑΣΚΕ ενίσχυσε σημαντικά τις δυνάμεις του και πήρε έξι έδρες σχεδόν - έναντι τεσσάρων στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Αντίθετα, η «επίσημη» ΠΑΣΚΕ έχασε δύο από τις εννιά έδρες που είχε. Από μια έδρα εξασφάλισαν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΔΗΚΚΕ («παραφυάδα» της ΠΑΣΚΕ ), ενώ η νεοεμφανιζόμενη ΠΑΣΚ πήρε δύο έδρες.

Ο Χρ. Σταμούλος υπογραμμίζει ότι το πρώτο και σαφές μήνυμα των εργαζομένων προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι ο δρόμος της ανατροπής των εργασιακών, ασφαλιστικών, οικονομικών και συνταξιοδοτικών τους κατακτήσεων και δικαιωμάτων, δε θα τους βρει αδρανείς και υποταγμένους. Επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν πολλά για την αφύπνιση του κλάδου, καθώς τα χρόνια της αδράνειας, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΕ, έχουν αφήσει έντονα σημάδια στους εργαζόμενους. Τονίζει ότι μοναδικός γνώμονας του νέου προεδρείου, το οποίο θα στηριχτεί στους εργαζόμενους, είναι η επίλυση των προβλημάτων, με ταξικό προσανατολισμό και αγωνιστική κατεύθυνση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέκλεισαν τη ΔΑΣ από το προεδρείο(2018-06-13 00:00:00.0)
Στην ταξική πάλη η προοπτική(2004-03-23 00:00:00.0)
Προσκλητήριο αγώνα(2001-09-27 00:00:00.0)
Ενισχύθηκαν οι ταξικές δυνάμεις(2000-11-18 00:00:00.0)
«Λάσπη» της ΠΑΣΚΕ σε ΔΑΣ και ΑΣΚΕ(2000-01-06 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας αύριο στα λεωφορεία(1999-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ