Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
«Λάσπη» της ΠΑΣΚΕ σε ΔΑΣ και ΑΣΚΕ

Με «λάσπη» ενάντια στις παρατάξεις ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) και ΑΣΚΕ, που υπηρετούν αταλάντευτα και με συνέπεια τα συμφέροντα των εργαζομένων στην Εταιρεία Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), επιχειρεί η ΠΑΣΚΕ να σκεπάσει την τεράστια ευθύνη της για την αγωνιστική απραξία που έχει επιβάλει με την τακτική της στο Συνδικάτο Εργαζομένων, με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται χωρίς ουσιαστική αντίσταση η κυβερνητική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και στη χειροτέρευση της ποιότητας των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

Ξεπερνώντας κάθε όριο συνδικαλιστικής δεοντολογίας, με ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους... εγκαλεί τη ΔΑΣ και την ΑΣΚΕ γιατί ζήτησαν να στηθούν κάλπες για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αν εμπιστεύονται την πλειοψηφία στο προεδρείο του Συνδικάτου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ! Προβάλλει μάλιστα το επιχείρημα ότι οι δύο παρατάξεις επέλεξαν την αποχή στην ψηφοφορία που προκάλεσε το προεδρείο για τις «διακεκομμένες βάρδιες». Είναι πασίδηλο βέβαια ότι η ΔΑΣ και η ΑΣΚΕ απείχαν στη συγκεκριμένη ψηφοφορία από θέση αρχής, καθώς αρνούνται το παζάρεμα κεκτημένων, όπως είναι η περίπτωση της «διακεκομμένης βάρδιας». Και βέβαια, αφού η ΠΑΣΚΕ εμφανίζεται υπέρμαχος της κάλπης, είναι, τουλάχιστον, ακατανόητο γιατί απορρίπτει την πρόταση των δύο παρατάξεων. Επίσης, η ΠΑΣΚΕ... εγκαλεί τη ΔΑΣ και την ΑΣΚΕ επειδή «δεν έχουν εκφράσει ποτέ συγκεκριμένη θέση για το νομοσχέδιο» των αστικών συγκοινωνιών! Στην προκειμένη περίπτωση η ΠΑΣΚΕ καταφεύγει συνειδητά σε κραυγαλέο ψέμα, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, βασισμένο στις ομόφωνες αποφάσεις των εργαζομένων, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ, μόνο που τότε ήταν στην αντιπολίτευση!

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι η ΠΑΣΚΕ έφτασε να κατηγορεί τους εκπροσώπους της ΔΑΣ και της ΑΣΚΕ για «καθημερινές επισκέψεις σε διάφορα γραφεία της διοίκησης για πρωινό καφέ, αλλά και για ταξίματα για προαγωγές»!

Βέβαια, η επίθεση «λάσπης» της ΠΑΣΚΕ δεν ήρθε τυχαία. Είναι οργανωμένο σχέδιο ενόψει των εκλογών του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και πρόκειται για επίθεση που θα εντείνεται με κάθε τρόπο και μέσο όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ