Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
(διακρ.)Το «μιλένιουμ» του σκότους

«Τολμήσαμε και, τελικά, νικήσαμε», ανέκραξε πανευτυχής, για την επιτυχία του «μιλένιουμ», η υπουργός «μας» του Πολιτισμού, κυρία Ελισάβετ Παπαζώη.

Ο Παρθενώνας, και όλη η γύρω περιοχή της Ακρόπολης, με τους πέντε και πλέον χιλιάδες προβολείς, με τα εκατομμύρια λαμπιόνια και τα βεγγαλικά, έγινε, παγκοσμίως, το κέντρο αυτής της ανεπανάληπτης εκδήλωσης, που η επιτυχία της ξεπέρασε, λέει, κάθε προσδοκία των οργανωτών της (!!..).

Κατ' αρχήν, απορεί και αναρωτιέται κανείς, σε τι συνίσταται αυτή η... τόλμη, και ποια είναι η νίκη που κατήγαγε η «εκσυγχρονιστική», μας κυβέρνηση, με τα λαμπιόνια και τις τρακατρούκες. Εμείς, ο «απλός λαός», υπέστημεν απλώς όλον αυτό το ορυμαγδό των κρότων και των καπνών του πανηγυριώτικου ξεφαντώματος, χωρίς, τελικά, να καταλάβουμε αν εκστρατεύαμε, ως άλλοι Δον Κιχώτες, κατά κακών ανεμόμυλων, ή, απλώς, «ρίχναμε στο γάμο του Καραγκιόζη».

Προς τι, λοιπόν, αυτές οι τρακατρούκες και οι πανηγυρισμοί; Μήπως αυτός ο «πάντα ευκολόπιστος» λαός είδε να λύνονται, ξαφνικά και ως διά μαγείας, όλα του τα προβλήματα, να έτρεξε ασυγκράτητος - εκεί στο βράχο της Ακρόπολης, να εκφράσει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του; Μήπως εκείνοι οι προνομιούχοι αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας πληροφορήθηκαν ότι ο υπουργός «τους» ο κύριος Ανωμερίτης, έλυσε εκεί στις Βρυξέλλες όλα τους τα προβλήματα, και έτρεξαν περιχαρείς να «συνεορτάσουν» το μεγάλο γεγονός; Μήπως οι στρατιές των ανέργων, των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων είδαν, μέσα στην εκπληκτική φωταψία του "μιλένιουμ" τα οράματα και τις ελπίδες τους να γίνονται πραγματικότητα, και έσπευσαν κι αυτοί να εκφράσουν την αγαλλίασή τους;

Μήπως, άραγε, σε παγκόσμια κλίμακα, το ειδεχθές και απάνθρωπο Συνδικάτο του Εγκλήματος, (με την ευκαιρία της γέννησης του θείου βρέφους), γιορτάζει και αυτό και πανηγυρίζει, για την εξόντωση εκατομμυρίων βρεφών σε όλο τον πλανήτη, με το δολοφονικό «εμπάργκο» και τα «έξυπνα« όπλα του; ΄Η, μήπως, οι απανταχού της Γης φονιάδες των λαών χαίρονται που ανατράπηκε, επιτέλους, το σοσιαλιστικό καθεστώς στη Σοβιετική Ενωση, και απαλλάχτηκαν από την εφιάλτη που τους έκοβε τον ύπνο;

Ασφαλώς, τίποτα απ' όλα αυτά δε συμβαίνει. Ούτε χαίρονται, ούτε πανηγυρίζουν. Αντίθετα, μέσα στις μαύρες καρδιές τους φωλιάζει ο τρόμος και η αγωνία, για την τύχη του σάπιου και γερασμένου συστήματός τους. Πίσω απ' τους ξέφρενους πανηγυρισμούς και τη φωτοπλημμύρα του «μιλένιουμ» προσπαθούν να κρύψουν το φρικτό πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης» τους. Πίσω από τα δισεκατομμύρια τους προβολείς και τα πολύχρωμα λαμπιόνια προσπαθούν να καμουφλάρουν το σκοτάδι και το έρεβος, που στριφογυρίζει μέσα στα διεστραμμένα κρανία τους, που απεργάζονται τον όλεθρο της ανθρωπότητας.

Αλλά, δε θα το πετύχουν. Οι λαοί δεν ξεγελιούνται μ' αυτή την κάλπικη ευωχία του θεάματος (φάτε μάτια ψάρια...). Η ψεύτικη λάμψη απ' τις κροτίδες και τα βεγγαλικά του πανηγυριού δεν τους εντυπωσιάζει. Αυτοί κρατούν στα χέρια τους τον πυρσό της αντίστασης και του αγώνα ενάντια στα καταχθόνια σχέδιά τους. Και ο πυρσός αυτός θα γίνει, σύντομα, κεραυνός και αστροπελέκι, που θα κάψει τις άνομες κεφαλές τους. Ο 21ος αιώνας, θα είναι ο αιώνας των λαών. Η πλάση δε θα ορφανέψει, και δε θα χαθεί για πάντα ο ήλιος, επειδή το θέλουν πενήντα ή εκατό αρρωστημένοι εγκέφαλοι. Ο αγώνας των αδικημένων όλης της Γης θα σβήσει τις φωτιές που ανάβουν οι Ηρόστρατοι, για να κάψουν τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων. Η ζωή θα τραβήξει ακάθεκτη το δρόμο της, και με τη δάδα της δικαιοσύνης αναμμένη θα φωτίσει την πορεία της ανθρωπότητας «προς τα ύψη» και το ανέσπερο φως το Σοσιαλισμού.


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γυναίκες «ασυμβίβαστες» σε τι; (2016-07-30 00:00:00.0)
Κοίτασμα, διαπλοκή και προπαγάνδα αστική (2000-09-10 00:00:00.0)
Δεκαέξι συλλήψεις (2000-04-13 00:00:00.0)
Επικίνδυνη πολιτική (2000-03-29 00:00:00.0)
Τραγική κατάσταση πίσω από τη «βιτρίνα» (1999-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ