Σάββατο 30 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι τραμπούκοι έδερναν, οι συνδικαλιστές θα δικαστούν!

Τα θύματα μιας τραμπούκικης επίθεσης οδηγούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι διωκτικές αρχές του Πειραιά. Στις 20 Οκτώβρη καλούνται στο δικαστήριο ως κατηγορούμενοι συνδικαλιστές που καθημερινά παλεύουν για τα δικαιώματα των συναδέλφων τους και που γι' αυτή τους τη δράση δέχτηκαν άγρια επίθεση από τραμπούκους της εργοδοσίας. Πρόκειται για τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αποτελούμενη από το γενικό γραμματέα Μιχάλη Νουφαρίτση, τον αναπληρωτή γραμματέα Τ. Ιατρόπουλο, τον Γ. Μανουσογιαννάκη, μέλος της διοίκησης και πρόεδρο του ναυτεργατικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» κ.ά., οι οποίοι στις 6 Φλεβάρη 2001 επισκέφτηκαν την εταιρία «Μεντιτεράνιαν Κουάρκ» - ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφάλειας «σεκιούριτι σύστεμ σέρβις», απαιτώντας να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία και να σταματήσει η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είχαν μάλιστα επώνυμες καταγγελίες εργαζομένων που απολύθηκαν παράνομα, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα.

Τότε, με εντολή του στελέχους της εταιρίας Αθ. Παπαφίλη, πρώην διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, πληρωμένοι «μπράβοι», ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Ι. Πετρόπουλος και άλλα στελέχη, χτύπησαν με πρωτοφανή βιαιότητα τους συνδικαλιστές και τους τραυμάτισαν, όπως διαπιστώθηκε και από ιατροδικαστή. Ρόλο τραμπούκου είχε αναλάβει και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Ι. Πετρόπουλος που άρχισε και ο ίδιος να χτυπά. Με κλοτσιές και μπουνιές πέταξαν έξω από την εταιρία τους συνδικαλιστές και μάλιστα κάποια στιγμή ο «αρχιμπράβος» Σπύρος Ντετιλής απομόνωσε τον Μ. Νουφαρίτση και άρχισε να τον χτυπά στο πρόσωπο. Αντίστοιχη «δουλιά» λίγο πιο δίπλα έκανε ο συγκατηγορούμενος σήμερα και «αρχιμπράβος» Καλιγέρης!

Στην Ασφάλεια Πειραιά, η οποία καθυστέρησε σημαντικά να επέμβει, ακολούθησε κατάθεση των μηνύσεων και η σύλληψη των... συνδικαλιστών!

Αρκετές ώρες μετά το περιστατικό ο Β. Ξένος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ επιχείρησε να πάει στην Ασφάλεια, για να δει τους κρατούμενους συνδικαλιστές. Βρέθηκε όμως και αυτός κατηγορούμενος όταν στελέχη της εταιρίας κατά την είσοδό του είπαν στους αστυνομικούς ότι ήταν ένας από αυτούς που τους «επιτέθηκαν», με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ο ίδιος, ο οποίος δεν ήταν καν στο χώρο όταν έγινε το περιστατικό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ