Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΠΡΑΜΙΑΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Απαιτείται κατασκευή προφραγμάτων

Την κατασκευή προφραγμάτων στο φράγμα Μπραμιανών Ιεράπετρας ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Γεωργίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Στ. Σκοπελίτης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, επισημαίνεται: «Πριν από 15 χρόνια περίπου κατασκευάστηκε και λειτούργησε το φράγμα Μπραμιανών στο Δήμο Ιεράπετρας, από το οποίο αρδεύονται περίπου 40 χιλ. στρέμματα, συγκεντρώνοντας 17 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, όμως η ετήσια κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από 11 εκατ. κυβικά μέτρα νερού. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε την κατασκευή προφραγμάτων για τη συγκέντρωση μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού τα οποία θα συγκρατούν τα νερά σε χρονιές με μεγάλες βροχοπτώσεις για να αξιοποιούνται τις χρονιές της ξηρασίας. Είναι αναγκαία η κατασκευή των προφραγμάτων, ώστε να ολοκληρωθεί η αρχική προγραμματισμένη μελέτη για να αρδευτούν περισσότερες εκτάσεις, γιατί τα νερά καταλήγουν στη θάλασσα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν, «εάν προτίθεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει άμεσα την κατασκευή των αναγκαίων προφραγμάτων της λεκάνης Μπραμιανού στο Δήμο Ιεράπετρας Κρήτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ