Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι

Οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων στην περιοχή Δήμου Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας προς τον υπουργό Γεωργίας.

Στο κείμενο της Ερώτησης, αναφέρεται, ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Δεκέμβρη 2001 - Γενάρη 2002 είχαν επιπτώσεις και στη γαλακτοπαραγωγή των αιγοπροβάτων στην περιοχή του Δήμου Αγχιάλου Μαγνησίας στην οποία το θερμόμετρο κατέβηκε στους -27 βαθμούς. Επειδή σημαντικός αριθμός κτηνοτρόφων του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αγχιάλου δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για την υποβολή αιτήσεων για καταβολή αποζημιώσεων - λόγω μείωσης της γαλακτοπαραγωγής των αιγοπροβάτων - την οποία άλλοι κτηνοτρόφοι παίρνουν και ακόμη επειδή είναι γνωστό πως η απώλεια παραγωγής στο προαναφερόμενο χρονικά διάστημα ήταν γενική».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, «τι μέτρα θα πάρει ώστε, έστω και καθυστερημένα, να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις αποζημίωσής τους, προκειμένου να αποζημιωθούν και αυτοί για τη ζημιά που υπέστησαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ