Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΙΚΠΑ
Από τον ... Αννα στον Καϊάφα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΠΙΚΠΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΠΙΚΠΑ
Τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του υπουργείου και την παραπομπή για τα αιτήματά τους από τον «Αννα στον Καϊάφα», στα ενδότερα του υπουργείου, συνάντησαν οι υπάλληλοι του ΠΙΚΠΑ που πραγματοποίησαν χτες εκεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας τη συνέχιση των προγραμμάτων του ΠΙΚΠΑ και την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας που είχαν εξαγγείλει (8:30 π.μ - 12 μ.), συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του υπουργείου Υγείας και απαίτησαν, όπως έγραφε και το πανό που κρατούσαν: «Οχι στη διάλυση της Πρόνοιας. Λειτουργία των σταθμών και Ιατρείων. Χρήματα για μισθούς». Φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΠΙΚΠΑ και γενικότερα στο χώρο της Πρόνοιας, μετά την ψήφιση του Ν. 3106/03 που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του ΠΙΚΠΑ από 10 Αυγούστου και τη μεταφορά των υπηρεσιών του στα ΠεΣΥΠ και τους δήμους. Υπογράμμισαν ότι μια σειρά υπηρεσίες καταργήθηκαν ή υπολειτουργούν, ενώ προγράμματα κοινωνικοπρονοιακού χαρακτήρα (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Ιατροκοινωνικά Κέντρα, υιοθεσίες, αναδοχές ανηλίκων, οικονομική στήριξη απόρων ή μονογονεϊκών οικογενειών κλπ.) βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και έτοιμα να διαλυθούν, ενώ θολό είναι το τοπίο και για την τύχη των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία των υπαλλήλων είχε συνάντηση με τη γενική γραμματέα Πρόνοιας Μ. Μπελδέκου, η οποία ουσιαστικά παρέπεμψε τους υπαλλήλους για την επίλυση των προβλημάτων τους στα ΠεΣΥΠ, τις περιφέρειες και τους δήμους. Ο «κατακερματισμός» των ευθυνών σε διάφορους φορείς, οι οποίοι θα αποτελούν και τους «κυματοθραύστες» των αντιδράσεων προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, αποτελεί άλλωστε, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, έναν από τους βασικότερους στόχους του νόμου που ψηφίστηκε για την Πρόνοια. Η Μ. Μπελδέκου, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στους φορείς, στους οποίους μεταφέρονται οι υπηρεσίες, προκειμένου να κοινοποιηθούν οι μετατάξεις των εργαζομένων, ώστε να γνωρίζουν πού τελικά εργάζονται και, ειδικότερα στους δήμους, για τα τρόφιμα και κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες που χρειάζονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Υποσχέθηκε, ακόμα, την καταβολή των μισθών των εργαζομένων έως το τέλος του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ