Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Μητρώων παιδέματα...

ΘΗΒΑ.-

Σε ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και μέγα «αλαλούμ», έχει εξελιχθεί η διαδικασία κατάρτισης Ελαιοκομικού και Αμπελουργικού Μητρώου για τους αγρότες της Βοιωτίας.

Υπουργείο Γεωργίας και οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών ανέθεσαν, και στην περίπτωση της Βοιωτίας, στην ιδιωτική πρωτοβουλία έναντι αδράς αμοιβής («Γαιοαπεικόνιση» λέγεται η ιδιωτική εταιρία) να φέρει σε πέρας τη διαδικασία κτηματογράφησης. Στη διαδικασία αυτή, που για το Νομό Βοιωτίας έχει ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου και θα πάρει πολύ ακόμα η ολοκλήρωσή της, ολιγομελή συνεργεία (1 - 2 άτομα) της ιδιωτικής εταιρίας, βοηθούμενα και από τη Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας (με ορθοφωτοχάρτες) καλούν τους αγρότες να μάθουν να ...διαβάζουν τους χάρτες με τις αεροφωτογραφίες (μικρής κλίμακας). Τους ...ζητάνε να εντοπίσουν τα χωράφια τους και να τα δηλώσουν με τις ρίζες (ελιές ή αμπέλι) που έχουν μέσα. Αποτέλεσμα είναι να επικρατεί «αλαλούμ», να δηλώνονται άλλα αντ' άλλων και άκρη να μη βρίσκεται. Βέβαια, το δεύτερο μέρος της ταλαιπωρίας έπεται και θα το νιώσουν οι αγρότες, αφού ψηφιοποιηθούν τα στοιχεία και αναρτηθούν οι σχετικοί πίνακες. Τότε θα έχει δικαίωμα ο κάθε αγρότης, αν δε γνωρίζουν τα μάτια του τι βλέπει στους πίνακες, να υποβάλει την ένστασή του για να ακολουθήσουν τα δέοντα...

Κατά τ' άλλα, στο υπουργείο Γεωργίας συσκέπτονται και ξανασυσκέπτονται για να προλάβουν τις προθεσμίες ...της ΕΕ και να είναι έτοιμα τα μητρώα - εργαλεία εφαρμογής των νέων αντιαγροτικών εντολών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ