Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
«Φάτε μάτια»... ηλεκτρονικές κάρτες

Ημερίδα για το πώς θα περιοριστεί με ηλεκτρονικά και δορυφορικά μέσα φέτος η βαμβακοκαλλιέργεια, διοργάνωσε χτες ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ανεξάρτητα από τους ηλεκτρονικούς τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το αζημίωτο και προς όφελος διαφόρων ιδιωτικών εταιριών, για να γίνει ηλεκτρονικό εφέ σε όσους δεν κατάλαβαν τι εννοεί η κυβέρνηση ελέγχους στο βαμβάκι... δεν προέκυψε χτες τίποτα σε όφελος των συμφερόντων των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών. Οπως «διαφημίστηκε» από τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Χρ. Καββαδία στη διάρκεια της ημερίδας, έξυπνες κάρτες, απευθείας συνδέσεις μέσω υπολογιστών, δορυφορικά μάτια και άλλα τέτοια θα συνθέτουν τα νέα μέτρα διαχείρισης βάμβακος. Από κοντά ήρθε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Π. Κολύρης να εξάρει τα ηλεκτρονικά επιτεύγματα του ΟΠΕΚΕΠΕ και να αποπάρει τις Κασσάνδρες στο βαμβάκι, που δεν κατανοούν τις σύγχρονες εξελίξεις του εκσυγχρονισμού...

Από μερίδα του ακροατηρίου αμφισβητήθηκαν οι «έξυπνοι» τρόποι που εφαρμόζει τα δύο τελευταία χρόνια ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι νέοι πιο έξυπνοι ηλεκτρονικοί τρόποι που προωθεί. Γιατί το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κερδίσουν παραπάνω οι βαμβακοπαραγωγοί από τις έξυπνες κάρτες παράδοσης της παραγωγής τους στα εκκοκκιστήρια; Επιπλέον, θα μπορέσουν να παραδώσουν παραπάνω από 260 έως 290 κιλά το στρέμμα, αν αποκτήσουν αυτή την κάρτα; Κι από του χρόνου, που θα αποσυνδεθεί, όπως φαίνεται, η επιδότηση από την παραγωγή, σε τι θα χρησιμεύει μια τέτοια έξυπνη κάρτα και το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα που αναγγέλθηκε χτες;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ