Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ραγδαία πτώση

Η «τρομο-υστερία», την οποία επιχείρησε να ενισχύσει και ο Τζ. Μπους, με το πρόσφατο διάγγελμά του, δε θα ανακόψει την καθοδική πορεία της δημοτικότητάς του, σημειώναμε τις προάλλες. Προκειμένου, λοιπόν, να δείτε την εξέλιξη της τελευταίας, όσο και για να έχετε μια αφετηρία σύγκρισης, αναδημοσιεύουμε τα στοιχεία μιας τελευταίας έρευνας της κοινής γνώμης, όπως αυτά μεταδόθηκαν προχτές από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC:

  • Το 49% των ερωτηθέντων εγκρίνουν την πολιτική του Τζ. Μπους, έναντι 56% τον περασμένο μήνα και 75% στα τέλη Απρίλη.
  • Μόνον το 40% όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν πως ο πόλεμος και η αμερικανική παρουσία στο Ιράκ θα συμβάλει, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, έναντι του 58%, που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό μια βδομάδα μετά την πτώση του ιρακινού καθεστώτος. Αντίθετα, το 48% πιστεύει πως ο πόλεμος αυξάνει τον κίνδυνο για τέτοιες επιθέσεις μέσα στις ΗΠΑ, έναντι 19% που ήταν το ποσοστό αυτό τον περασμένο Απρίλη.
  • Μειωμένος στο 54% παρουσιάζεται κι ο αριθμός των Αμερικανών που πιστεύουν ότι ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, έναντι 61% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στα μέσα Αυγούστου.
  • Το 57% βρίσκει «απαράδεκτες» τις απώλειες των Αμερικανών στο Ιράκ, ένα ποσοστό ανήκουστο έως σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ