Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΩΝΗ
Προς υπογραφή διμερών συμβάσεων

Οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για την τοπική σύμβαση

Στη σύναψη διμερών συμβάσεων εργασίας κατά επιχείρηση θα προχωρήσουν από Δευτέρα, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και η Ενωση Μετάλλου Σαλαμίνας, αν η εργοδοτική πλευρά δεν αποδεχτεί τα αιτήματά τους και δεν υπογράψει την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για το 2000.

Για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων των μεταλλεργατών, πραγματοποιήθηκε χτες, με απόφαση του συνδικάτου, 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Μόλο Δραπετσώνας. Ανάλογη στάση εργασίας και συγκέντρωση, είχε πραγματοποιηθεί και την περασμένη Τετάρτη. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση νωρίς το πρωί στις λάτζες του Περάματος.

Σε κοινή ανακοίνωση των δυο σωματείων τονίζεται ότι «με ευθύνη της εργοδοτικής ένωσης υπήρξε κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις, ροκανίζοντας το χρόνο. Επιπλέον και ενώ θα έπρεπε να κλείσει ομαλά το θέμα, οι εργοδότες προγραμμάτισαν και έστησαν μια γενική συνέλευση όπου με απόφασή τους απορρίπτουν οποιαδήποτε αναπροσαρμογή ημερομισθίου! Αυτοί που χειρίζονται τα πράγματα στην εργοδοτική ένωση, τορπίλισαν το διάλογο και φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την αλαζονεία και την αδιαλλαξία. Εκατοντάδες ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να αδιαφορούν και οι «15» να επιβάλλουν το παράλογο... και τον τυχοδιωκτισμό τους μέσα στο λιμάνι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ