Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Συνωστισμός ξένων οίκων
Οκτώ ξένες εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, για τη «μελέτη» του ασφαλιστικού συστήματος

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση των σχεδίων διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Ηδη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πρόσληψη του ξένου οίκου που θα αναλάβει να «ράψει» το αντιασφαλιστικό μοντέλο και μάλιστα - σύμφωνα με δημοσιεύματα - εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον.

Ετσι, προσφορές για να αναλάβουν το «έργο» κατέθεσαν 8 πολυεθνικοί οίκοι και συγκεκριμένα οι: Price Waterhouse, IMCC, Watson Wyatte, Ernst Young, Prognos, William Mercher, Goverment Actuarys, Bacon Woodrow. Η επιτροπή του ΚΕΠΕ που έχει αναλάβει τη διενέργεια του διαγωνισμού, θα καταρτίσει τις επόμενες μέρες λίστα που θα περιλαμβάνει τρεις με πέντε από τις προαναφερόμενες εταιρίες, τις οποίες θα καλέσει να υποβάλλουν λεπτομερείς προσφορές. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα. Η εταιρία που τελικά θα επιλεγεί, θα αναλάβει να καταρτίσει «μελέτη» για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, με βάση τις αντιασφαλιστικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διεθνών οργανισμών, τις οποίες έχουν υιοθετήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η εταιρία θα πρέπει να παραδώσει τη μελέτη σε διάστημα μέχρι 8 μηνών.

Στο μεταξύ χτες στήθηκε μια ακόμα προεκλογική φιέστα, αυτή τη φορά στο υποκατάστημα Ζωγράφου του ΙΚΑ. Ο υπουργός Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου εγκαινίασε την πιλοτική εφαρμογή τηλεφωνικής υπηρεσίας με αριθμό 184, για κλείσιμο ραντεβού στα ιατρεία του ΙΚΑ, που ακόμα και αυτό παραδόθηκε σε ιδιωτική εταιρία.

Ο υπουργός κατακεραύνωσε όλους όσοι μιλάνε για το ασφαλιστικό και είπε προκλητικά: «Κάποιοι το προσεγγίζουν μόνο στα όρια ηλικίας, πότε θα φύγουν δηλαδή οι εργαζόμενοι για να μη θιγούν τα δικαιώματά τους. Δεν είναι μόνο αυτά το ασφαλιστικό, εμείς έχουμε δώσει τις προϋποθέσεις για να χτίσουμε ασφαλιστικό σύστημα που να αντέχει»... Αφού μοίρασε ψευδοϋποσχέσεις περί «εξυπηρέτησης των πολιτών», αμέσως μετά ισχυρίστηκε πως υπάρχουν σπατάλες, πως τάχα οι συνταξιούχοι κάνουν 2 - 3 τσεκ απ το χρόνο και γι' αυτό «θα πάρουμε μέτρα περιορισμού της σπατάλης και της πολυφαρμακίας»!!!

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριος, εκθείασε το σύστημα ολοκληρωμένης φροντίδας υγείας που ξεκινά με το τηλεφωνικό κέντρο, και το οποίο αποσκοπεί σταδιακά να μεταφέρει δραστηριότητες στους «προμηθευτές υγείας», δηλαδή στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. Αλλωστε ο ίδιος το χαρακτήρισε «σύστημα πελατοκεντρικό»!!! Οι ασφαλισμένοι θα αντιμετωπίζονται πλέον σαν πελάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ